2017. december 12., kedd
Gabriella

Extra

Összeomlott a tragikus tűzhalált halt Lehoczky Éva férje

Lehoczky Éva operaénekes férje magán kívül kiabált leégett házuk udvarán szerda délelőtt, amikor szembesült a tragédiával: örökre elvesztette feleségét. A szomszédok szerint nem ez volt az első tűzeset a művésznőnél, évekkel korábban egy rövidzárlat miatt kigyulladt a ház legalsó szintje.

Lehoczky Éva férje szerdán kora délelőtt érkezett haza Bécsből, a férfi ugyanis ingázott, a hét egyik felében Ausztriában, a másikban a művésznővel lakott. Épp ottjártunkkor látta meg a ház romjait, és szembesült a tragédiával, hogy örökre elvesztette feleségét. Kicsivel később megjelent a művésznő unokahúga is, akivel a férfi németül kezdett kiabálni első fájdalmában. – Melyik szobában feküdt, és a tűz melyikben ütött ki? Hol volt? A tűzoltóknak és a rendőröknek tudnia kell, mondd már, hogy mi történt vele, tudnod kellene, hogy mi történt – szűrődött ki az utcára a férfi hangja, majd rövid csend után közös kutyájuk holléte felől érdeklődött az unokahúgtól, aki annyit válaszolt, hogy biztonságban. A Lokál információi szerint rokonok vették magukhoz a négylábút.


Budapest, 1957. március 19. Lehoczky Éva Angela szerepében Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjében. A darabot február 2-án mutatták be Mikó András és Székely György rendezésében. MTI Fotó: Keleti Éva


Fotó: /MTI – Keleti Éva

– Borzasztóan sajnálom Évát, jól ismertük egymást, az elmúlt két évben azonban alig láttam, nehezen mozgott már, beteg volt. Mire feleszméltem, hogy mi történt, már kint voltak a tűzoltók – mesélte az operaénekes alsó szomszédja, és elmondta, hogy egyszer már lángra kapott a ház. – Évekkel ezelőtt zárlatos lett az egyik villanybojler. Akkor is kigyulladt az alsó szint, nem is állították helyre, ezért Éva néni a felsőbb szinten lakott.

Lehoczky Éva házának romjai. A tető is szinte teljesen leégett Fotó: Lokál

Lehoczky Éva házának romjai. A tető is szinte teljesen leégett /Fotó: Lokál

Mint arról tegnap beszámoltunk, Lehoczky Éva kedden épp délutáni pihenőjét tölthette, amikor második kerületi házában lángra lobbant az adventi koszorú. A többemeletes épület pillanatok alatt leégett, a 92 éves asszony pedig nem tudott kimenekülni a lángok elől.


Kapcsolódó Cikkek