EUR: 308,69 Ft
CHF: 288,62 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Egyéb Győr

Ötcsillagos karácsonyi menü Nagy Esztertől

Pár nap és itt a karácsony. Ha esetleg még nem tudja, mivel lepje meg szeretteit az ünnepi asztalnál, akkor Nagy Eszter creative chef remek ötletekkel segít.

Ő a Konyhafőnök 2 című műsor harmadik helyezettje volt és azóta is lelkesen süt, főz. A leves és a desszert klasszikus lesz, a főételnél egy kicsit formát bontunk, de higgyék el, finom lesz!

Fahéjas szilvakrémleves

1 kg szilva kimagozva
2 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
1 ek. vaníliaaroma
4 ek. méz
édesítő
fél citrom leve és reszelt héja
1 narancs leve
2 dl víz

Fahéjas szilvakrémleves Fotó: Marcali Gábor

Fahéjas szilvakrémleves
Fotó: Marcali Gábor

A vízben kifőzőm a fűszereket, majd azokat leszűrve és a vizet pótolva hozzáadom a citrom- és narancslevet, a mézet és a szilvákat puhára főzöm benne. Amikor a szilvák megfőttek, az egészet forrón összeturmixolom és ízlés szerint édesítem.

4 adaghoz 10-12 szem gesztenye kell, melyeket bevagdosok és fél órára hideg vízbe áztatom, majd mikrohullámú sütőben 1-1,5 perc alatt 800 watton készre főzöm. Utána megpucolom és aprítva vajon átpirítom. Ezzel kínálom a levest.

Rántott kellevelek hússal töltve, törtburgonya-roláddal

1 fej kelkáposzta
400 g darált hús
1 nagy csokor újhagyma
néhány szem gomba
2 gerezd fokhagyma
só, bors
(esetleg reszelt trappista, kb. 20 dkg, de elhagyható)
300 g burgonya

Rántott kellevelek hússal töltve, törtburgonya-roláddal Fotó: Marcali Gábor

Rántott kellevelek hússal töltve, törtburgonya-roláddal
Fotó: Marcali Gábor

A kelkáposztát leveleire szedem, erüket kivágom és 1 perc alatt forró vízben blansírozom (majd jeges vízbe áztatom).

Az újhagyma felét felaprítom és a darált hússal, az aprított gombával alaposan átpirítom, a végén hozzáadom a fokhagymát és a tűzről félrehúzva a reszelt sajtot. Sózom, borsozom és a már megpuhított kellevelekbe tekerem adagonként. A tekercseket bepanírozom és óvatosan kirántom.

A burgonyát felaprítom, kevés vaj és olaj keverékén lepirítom, majd hozzáadom az újhagyma másik felét aprítva, sózom és fedő alatt puhára párolom. Ha kész, adok még hozzá kevés vajat és folpack segítségével egymás mellé helyezett kellevelekbe tekerem. Kicsit hagyom hűlni, majd felszeletelem.

Rumos gesztenyefelfújt
20 dkg főtt gesztenye
3 db tojás
8 dkg vaj
2 ek. liszt
fél ek. rumaroma
3 ek. cukor

Rumos gesztenyefelfújt Pár nap és itt a karácsony. Ha esetleg még nem tudja, mivel lepje meg szeretteit az ünnepi asztalnál, akkor mi remek ötletekkel segítünk. Pontosabban nem is mi, hanem Nagy Eszter creative chef, aki a Konyhafőnök 2 című műsor harmadik helyezettje volt és azóta is lelkesen süt, főz és kápráztat el mindenkit! A leves és a desszert klasszikus lesz, a főételbe egy kicsit formát bontunk, de higgyék el, finom lesz! Fahéjas szilvakrémleves 1 kg szilva kimagozva 2 rúd fahéj 10 szem szegfűszeg 1 ek vaníliaaroma 4 ekméz édesítő fél citrom leve és reszelt héja 1 narancs leve 2 dl víz A vízben kifőzőm a fűszereket, majd azokat leszűrve és a vizet pótolva hozzáadom a citrom- és narancslevet, a mézet és a szilvákat puhára főzőm benne. Mikor a szilvák megfőttek, az egészet forrón összeturmixolom és ízlés szerint édesítem. 4 adaghoz 10-12 szem gesztenye kell, melyeket bevagdosok és fél órára hideg vízbe áztatom, majd mikrohullámú sütőben 1-1,5 perc alatt 800 watton készre főzőm. Utána megpucolom és aprítva vajon átpirítom. Ezzel kínálom a levest. Rántott kellevelek hússal töltve, törtburgonya-roláddal 1 fej kelkáposzta 400 g darált hús 1 nagy csokor újhagyma néhány szem gomba 2 gerezd fokhagyma só, bors (esetleg reszelt trappista kb. 20 dkg, de elhagyható) 300 g burgonya A kelkáposztát leveleire szedem, erüket kivágom és 1 perc alatt forró vízben blansírozom (majd jeges vízbe áztatom). Az újhagyma felét felaprítom és a darált hússal, az aprított gombával alaposan átpirítom, a végén hozzáadom a fokhagymát és a tűzről félrehúzva a reszelt sajtot. Sózom, borsozom és a már megpuhított kellevelekbe tekerem adagonként. A tekercseket bepanírozom és óvatosan kirántom. A burgonyát felaprítom, kevés vaj és olaj keverékén lepirítom, majd hozzáadom az újhagyma másik felét aprítva, sózom és fedő alatt puhára párolom. Ha kész, adok még hozzá kevés vajat és folpack segítségével egymás mellé helyezett kellevelekbe tekerem. Kicsit hagyom hűlni, majd felszeletelem. Rumos gesztenyefelfújt 20 dkg főtt gesztenye 3 db tojás 8 dkg vaj 2 ek liszt fél ek rumaroma 3 ek cukor A gesztenyét apró lyukú reszelőn lereszelem. A tojásokat kettészedem és a sárgájukat cukorral habosra verem, majd a vajjal, a liszttel, a rumaromával és a reszelt gesztenyével tovább turmixolom. Óvatosan összeforgatom a felvert tojásfehérjével és kivajazott, cukros tálkákba töltöm és 180 fokon kb. 10 percig sütöm. Rumos gesztenyefelfújt Fotó: Marcali Gábor

Rumos gesztenyefelfújt

A gesztenyét apró lyukú reszelőn lereszelem. A tojásokat kettészedem és a sárgájukat cukorral habosra verem, majd a vajjal, a liszttel, a rumaromával és a reszelt gesztenyével tovább turmixolom. Óvatosan összeforgatom a felvert tojásfehérjével és kivajazott, cukros tálkákba töltöm és 180 fokon kb. 10 percig sütöm.

Kapcsolódó Cikkek