EUR: 310,96 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb II.kerület III.kerület XII.kerület

Óvatosan az erdei biciklizéssel!

A Pilis Bike erdei kerékpáros-úthálózat átadása óta sok kerékpáros választja a 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) pontról induló 28 kijelölt biciklitúra egyikét.

Az érdeklődés az időjárás hűvösebbre fordulásával sem lankadt, azonban a téliesre váló idővel összhangban az erdőgazdaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet az útviszonyok megváltozására.


– Az erdei kerékpározásnál nem szabad figyelmen kívül hagyni és félvállról venni a természet erejét: az elmúlt napok hideg időjárása, a páralecsapódás és a magasabb területeken tapasztalt, fagypont alatti hőmérséklet, továbbá az útra rakódott őszi sár- és avarréteg miatt ugyanis a Pilis Bike útvonalai mostanában igen csúszósak lehetnek, ezért a kerékpározás különös körültekintést igényel – hívta fel a figyelmet Lomniczi Gergely.

Erdőbike-jelekkel-800x533

Csapatban is buli az erdei bike

A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hozzátette, mindez különösen a lejtős szakaszokra vonatkozik, amilyen például a Paprét – Szentendre – Skanzen közti útvonal is, ahol biciklivel rövid idő alatt akár 40-50 kilométeres sebességre is fel lehet gyorsulni, azonban a fékezés már gondot okozhat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kerékpározók számára a Pilis Bike turisztikai fejlesztésnek köszönhetően megnyitott erdészeti utak nem kizárólagosan kerékpáros-turistaútvonalak, ezeken továbbra is várható erdőgazdasági jellegű forgalom. A kerékpárosok útját ezenkívül gyalogosok és erdei állatok is keresztezhetik. A biciklizést az erdőben is a szabályok betartása teszi biztonságossá. Bővebb információ a Pilis Bike kerékpáros erdei úthálózatról: www.pilisbike.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.