EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb II.kerület III.kerület XII.kerület

Óvatosan az erdei biciklizéssel!

A Pilis Bike erdei kerékpáros-úthálózat átadása óta sok kerékpáros választja a 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) pontról induló 28 kijelölt biciklitúra egyikét.

Az érdeklődés az időjárás hűvösebbre fordulásával sem lankadt, azonban a téliesre váló idővel összhangban az erdőgazdaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet az útviszonyok megváltozására.


– Az erdei kerékpározásnál nem szabad figyelmen kívül hagyni és félvállról venni a természet erejét: az elmúlt napok hideg időjárása, a páralecsapódás és a magasabb területeken tapasztalt, fagypont alatti hőmérséklet, továbbá az útra rakódott őszi sár- és avarréteg miatt ugyanis a Pilis Bike útvonalai mostanában igen csúszósak lehetnek, ezért a kerékpározás különös körültekintést igényel – hívta fel a figyelmet Lomniczi Gergely.

Erdőbike-jelekkel-800x533

Csapatban is buli az erdei bike

A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hozzátette, mindez különösen a lejtős szakaszokra vonatkozik, amilyen például a Paprét – Szentendre – Skanzen közti útvonal is, ahol biciklivel rövid idő alatt akár 40-50 kilométeres sebességre is fel lehet gyorsulni, azonban a fékezés már gondot okozhat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kerékpározók számára a Pilis Bike turisztikai fejlesztésnek köszönhetően megnyitott erdészeti utak nem kizárólagosan kerékpáros-turistaútvonalak, ezeken továbbra is várható erdőgazdasági jellegű forgalom. A kerékpárosok útját ezenkívül gyalogosok és erdei állatok is keresztezhetik. A biciklizést az erdőben is a szabályok betartása teszi biztonságossá. Bővebb információ a Pilis Bike kerékpáros erdei úthálózatról: www.pilisbike.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.