EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Szeged

Panaszáradat zúdult a városvezetésre

A szegediek elégedetlenek a tömegközlekedés folyamatos átszervezésével, a fizető parkolási rendszerrel, aggódnak a tápéi kompért és az újszegedi Liget teniszpályáiért. A lakossági kérésekre, észrevételekre gúnyos elutasítás vagy határozott nem volt a válasz a közmeghallgatáson.

A 2016-os közmeghallgatást is kipipálhatta a szegedi városvezetés. A Lokál Extra Szeged azért fogalmaz így, mert évek óta jogos panasz a helyi lakosok és civil szervezetek részéről, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat az évi egyetlenegy közmeghallgatást a valós véleménycsere helyett köztájékoztatásnak tekinti, ráadásul nem is fordít különösebb erőfeszítést az előzetes meghirdetésre, kvázi bennfentesnek kell lenni ahhoz, hogy értesüljünk róla.


8A_komp01

Így volt ez idén is. Akik tudomást szereztek a rendezvényről, és vették is a fáradságot, hogy részt vegyenek rajta, nem elsősorban a városvezetés beszámolójára voltak kíváncsiak azzal kapcsolatban, hogy áll a 2002 óta ígérgetett fedett uszoda beruházása, hanem konkrét panaszok áradatát zúdították az ülést vezető Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterre. Ismét egyértelművé vált, a szegediek megdöbbentek azon a rendeleten, mely (lásd 7. oldali cikkünket) 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtja a kutyák kijelölt futtatókon kívüli szabadon engedését, a kutyások jobb belátásra szerették volna téríteni a városvezetést – mindhiába. Az is bebizonyosodott, hogy az itt élők fel vannak háborodva a tömegközlekedés ötletszerű átszervezgetése, a 13-as buszjárat megszüntetése, valamint a 76-os nyomvonalának megváltoztatása miatt, rossznak és károsnak tartják a belvárosi fizető parkolási rendszert, mely egyébként az országban a legdrágább. Kérdésként hangzott el, van-e szándék az önkormányzatban a tápéi komp újraindításának segítésére, illetve az üzemeltetésre, és nem lehetne-e úgy megvalósítani az újszegedi Liget rehabilitációját célzó projektet, hogy közben nem bontják el az ott található négy közkedvelt teniszpályát. A komp ügyét oldja meg az állam, a pályákat meg ürítse ki az érintett sportegyesület – hangoztak a nyers és rövid válaszok, mutatván a kompromisszumképtelenséget.

8A_teniszpalya02

Épp erre panaszkodva több lakos már a díszteremből amúgy a házasságkötő kisterembe száműzött közmeghallgatás közben távozott a városházáról. Egy idősebb férfi és egy asszony is azért érkezett, hogy a 13-as busz visszaállítását kérjék a városvezetéstől, hiszen ez a lépés egy komplett városrészt (Móravárost) érintett rendkívül hátrányosan. A II-es kórház, a Mars téri buszpályaudvar és a Cserepes sori „szegénypiac” megközelíthetősége is drámaian romlott. Nagy Sándor kerek perec kijelentette: a szegediek nem kapják vissza a 13-ast!


Ennek az egésznek nincs így semmi értelme, hiába ellenkezünk, hiába érvelünk, minden úgy lesz, ahogy a városvezetés kitalálta – ezekkel a szavakkal hagyták el a termet csalódottan a lakosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.