2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Parkolók is épülnek a városi piacon

2012-ben vette át a város a piac első felét, majd a teljes terület 2015 szeptemberében került a város tulajdonába. 2013–2014-ben már sor került egy kisebb felújításra, viszont a csarnok hőmérsékletével, az akadálymentesítéssel továbbra is problémák voltak.

740 millió forintra pályázott az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program keretében, amit sikeresen el is nyert. Majd áprilisban a Modern Városok Program keretében egy még komplexebb és korszerűbb felújításra kapott lehetőséget a város Orbán Viktor miniszterelnöktől, összesen 4,2 milliárd forint támogatással. Jelenleg tervezik a beruházásokat, és remélhetőleg 2017 második negyedévében elkezdődhet a kivitelezés, ami, ha minden a megfelelő ütemben halad, egy év alatt lezárul.


Fotó: Lokál A csarnok épülete is megújul majd

Fotó: Lokál
A csarnok épülete is megújul majd

A felújítás keretében sor kerülne még több parkolóhely kialakítására, szeretnék folytatni a szabadtéri létesítmények lefedését, egy új vásárcsarnok-épület kialakítását, és a kerékpárosokra is gondolva mintegy száz új kerékpártárolót létesítenének a területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.