2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Békéscsaba

Parkolók is épülnek a városi piacon

2012-ben vette át a város a piac első felét, majd a teljes terület 2015 szeptemberében került a város tulajdonába. 2013–2014-ben már sor került egy kisebb felújításra, viszont a csarnok hőmérsékletével, az akadálymentesítéssel továbbra is problémák voltak.

740 millió forintra pályázott az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Program keretében, amit sikeresen el is nyert. Majd áprilisban a Modern Városok Program keretében egy még komplexebb és korszerűbb felújításra kapott lehetőséget a város Orbán Viktor miniszterelnöktől, összesen 4,2 milliárd forint támogatással. Jelenleg tervezik a beruházásokat, és remélhetőleg 2017 második negyedévében elkezdődhet a kivitelezés, ami, ha minden a megfelelő ütemben halad, egy év alatt lezárul.


Fotó: Lokál A csarnok épülete is megújul majd

Fotó: Lokál
A csarnok épülete is megújul majd

A felújítás keretében sor kerülne még több parkolóhely kialakítására, szeretnék folytatni a szabadtéri létesítmények lefedését, egy új vásárcsarnok-épület kialakítását, és a kerékpárosokra is gondolva mintegy száz új kerékpártárolót létesítenének a területen.

Kapcsolódó Cikkek