2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Salgótarján

Pásztónál már új úton autózhatunk

Jelenleg a 21-es számú főúton közel 15 kilométer hosszan, Heves és Nógrád megyében is munkálatok folynak. A korszerűsítés célja, hogy az új, 2×2 sávos úttal bekössük Salgótarjánt és Nógrád megyét a gyorsforgalmi utak országos hálózatába – közli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szurdokpüspöki és Pásztó között elkészült az új út, a forgalmat itt már a múlt héten átterelték, majd megkezdték a főút jobb pályájának elbontását és az új megépítését. Pásztó és Tar között legkésőbb 2016. december 12-ig szintén megtörténik a forgalom átterelése. Az átterelést követően itt is megkezdik a régi, jobb oldali pálya bontását. A kivitelezéssel érintett területeken, Szurdokpüspöki és Pásztó között 60 kilométer per órás, Pásztó és Tar között 40 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben. A Nógrád megyei szakaszokon zajlik a folyókák, burkolt árkok burkolása, a magas töltés építése, a rézsűk kialakítása és humuszolása.


(Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Már birtokba vehették az autósok az új utat (Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Hatvan és Lőrinci között, a kivitelezéssel érintett szakaszon 60 kilométer per órás sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. A szakasz új pályájának kialakításánál a kivitelező a befejező munkálatokat végzi. Az autósok az új pályát várhatóan 2017 januárjának közepétől használhatják. Ezt követően itt is megkezdődik a régi pálya bontása.

(Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Négysávos lesz a 21-es főút (Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

A 21. sz. főút négynyomúsítása további Nógrád megyei szakaszok megépítésével folytatódik. A Tar–Mátraverebély és Mátraverebély–Bátonyterenye között épülő 2×2 sávos út kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program keretében valósul meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.