2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb Salgótarján

Pásztónál már új úton autózhatunk

Jelenleg a 21-es számú főúton közel 15 kilométer hosszan, Heves és Nógrád megyében is munkálatok folynak. A korszerűsítés célja, hogy az új, 2×2 sávos úttal bekössük Salgótarjánt és Nógrád megyét a gyorsforgalmi utak országos hálózatába – közli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szurdokpüspöki és Pásztó között elkészült az új út, a forgalmat itt már a múlt héten átterelték, majd megkezdték a főút jobb pályájának elbontását és az új megépítését. Pásztó és Tar között legkésőbb 2016. december 12-ig szintén megtörténik a forgalom átterelése. Az átterelést követően itt is megkezdik a régi, jobb oldali pálya bontását. A kivitelezéssel érintett területeken, Szurdokpüspöki és Pásztó között 60 kilométer per órás, Pásztó és Tar között 40 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben. A Nógrád megyei szakaszokon zajlik a folyókák, burkolt árkok burkolása, a magas töltés építése, a rézsűk kialakítása és humuszolása.


(Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Már birtokba vehették az autósok az új utat (Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Hatvan és Lőrinci között, a kivitelezéssel érintett szakaszon 60 kilométer per órás sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. A szakasz új pályájának kialakításánál a kivitelező a befejező munkálatokat végzi. Az autósok az új pályát várhatóan 2017 januárjának közepétől használhatják. Ezt követően itt is megkezdődik a régi pálya bontása.

(Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

Négysávos lesz a 21-es főút (Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

A 21. sz. főút négynyomúsítása további Nógrád megyei szakaszok megépítésével folytatódik. A Tar–Mátraverebély és Mátraverebély–Bátonyterenye között épülő 2×2 sávos út kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program keretében valósul meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.