EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szekszárd

PISZE-n mulattak a diákok

A Pécsi Tudományegyetem Szekszárdi Kara Pedagógusképző Intézetének oktatói és hallgatói minden évben megrendezik a PISZE-t, azaz a Pedagógusképző Intézeti Szakok Estjét. Ennek célja, hogy a hallgatók és oktatók kötetlen formában, az oktatáson kívül is találkozzanak, ismerkedjenek egymással.

A programot az intézet oktatóinak rövid, bemutatkozó „Pecha kucha” műsora nyitotta. A pecha kucha japán kifejezés, jelentése: fecseg-locsog. Érdekes, pörgős, néhol humoros bemutatkozásokra ad lehetőséget, minden előadó mindössze 6 perc 40 másodpercet kapott arra, hogy elmondja, amit akar.


Vidám perceket hoztak a rövid előadások Fotó: Fazekas Zoltán

Vidám perceket hoztak a rövid előadások
Fotó: Fazekas Zoltán

Most a kar oktatói is e módszer szerint mutatták be mindazt, amit meg akartak osztani hallgatóságukkal. Az oktatókéit hallgatói produkciók követték, szakonként tíz-tíz percben. Végül kötetlen beszélgetés és ételkóstoló zárta az eseményt, idén a halloweeni hagyományok jegyében tökös különlegességek kerültek terítékre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.