EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Szekszárd

PISZE-n mulattak a diákok

A Pécsi Tudományegyetem Szekszárdi Kara Pedagógusképző Intézetének oktatói és hallgatói minden évben megrendezik a PISZE-t, azaz a Pedagógusképző Intézeti Szakok Estjét. Ennek célja, hogy a hallgatók és oktatók kötetlen formában, az oktatáson kívül is találkozzanak, ismerkedjenek egymással.

A programot az intézet oktatóinak rövid, bemutatkozó „Pecha kucha” műsora nyitotta. A pecha kucha japán kifejezés, jelentése: fecseg-locsog. Érdekes, pörgős, néhol humoros bemutatkozásokra ad lehetőséget, minden előadó mindössze 6 perc 40 másodpercet kapott arra, hogy elmondja, amit akar.


Vidám perceket hoztak a rövid előadások Fotó: Fazekas Zoltán

Vidám perceket hoztak a rövid előadások
Fotó: Fazekas Zoltán

Most a kar oktatói is e módszer szerint mutatták be mindazt, amit meg akartak osztani hallgatóságukkal. Az oktatókéit hallgatói produkciók követték, szakonként tíz-tíz percben. Végül kötetlen beszélgetés és ételkóstoló zárta az eseményt, idén a halloweeni hagyományok jegyében tökös különlegességek kerültek terítékre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.