EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Székesfehérvár

Prima díj, príma város, príma megye

Székesfehérváron átadták a 2016. évi Prima díjakat. Sárkány Ágnes, a Szent György Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Kámán Béla építőmérnök, Szílner Tibor táncpedagógus kapta a fődíjat, míg Kovács Sarolta öttusázóé lett a közönségdíj. Különdíjasok: Hirtling István színművész és Borbély Béla fotográfus.

WP_20160301_011László István, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér megyei elnöke elmondta, Demján Sándor 2003-ban találta ki, hogy ne csak erkölcsileg, de anyagilag is becsüljék meg azokat az embereket, akik kiérdemelték a Prima díjat. Fejér megyében bárki jelölhet a megyei díjra, de a VOSZ is javaslatot kér többektől. Vannak persze olyan jeles, ismert személyiségek, akiket maguktól is felterjeszthetnek.

Tíz kategóriában adhatnak díjakat – a tudománytól kezdve a művészeteken, a sporton át az oktatásig –, amelyek széles skálán fedik le a mindennapok fontos területeit. Az elnök szerint akkor lenne igazán jó ez a rendszer, ha az emberek odafigyelnének egymásra. – Az elismerést  azoknak kell adni, akik arra rászolgáltak. A VOSZ-nak politikamentesnek kell lennie, mert ha nem, az baj – jelentette ki László István, aki kilenc hónapja vezeti a VOSZ megyei tagozatát, így az idei hat Prima díj és az Év vállalkozója díj jelöltjére is azoktól kért javaslatot, akiket régóta ismer a gazdasági életből, mert még nem volt segítsége. Szeretné, ha jövőre az egész megyét elérnék.

Tisztában van vele, hogy ez hosszú folyamat, sok időt vesz igénybe. Főleg a fiatalokra akar támaszkodni, de a VOSZ életében nagyobb feladatot kapnának az erős civil szervezetek, a Fejér Megyei Kamara, a mérnöki kamara és a Gyárosok Országos Szövetségének megyei szervezete is. – A mostani díjazottakat tekintve sokan döntöttünk az eredményről, és folyamatosan mérték a szavazást. Az ünnepség színvonala, hangulata azt mutatta, hogy jó volt a jelölés és a döntés, mindenki a helyére került – vélte az elnök.

A díjazás mellett fontos kérdés az is, hogy a jövőben válhat-e Fejér megye a helyi vállalkozók tevékenysége által komoly gazdasági fejlődést felmutató területté. –Magyarországon másodikok vagyunk a megyék között. Ennyi ipari park, mint amennyi itt van, sehol sincs az országban. Ha megtaláljuk a korábban említett fiatalokat, velük összefogva sokat tudunk segíteni a gazdaság helyzetén. Fejér megyének van múltja, jelene, és lesz jövője! Ami elsősorban a mostani ifjúkon múlhat. Nemsokára várható a negyedik ipari robbanás, jönnek a robotok. Ma munkaerőhiány van, akkor felesleg lesz, és ez nagy kihívást jelent majd mindenkinek, hiszen változhat az egész társadalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.