2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XVIII.kerület

Rebeka eredményesen debütált a nagyok között

Füredi Rebekát választotta a Magyar Taekwondo Szövetség az év legjobb felnőtt versenyzőjének 2016-os teljesítménye alapján. Az UTE XVIII. kerületben élő fiatalja egy éve még a juniorok között aratott hangos sikert, de már a tokiói olimpia felé kacsingat.

– Sok kétség volt bennem év elején. A korosztályváltásról a rutinosabbak azt mondták, ez nehezebb, mint amikor valaki csak súlycsoportot vált. Ott is bele kell rázódni és meg kell ismerni az új ellenfeleket, de itt vége a junior korosztálynak és már sokkal rutinosabbak ellen is pástra kell lépni – foglalta össze Füredi Rebeka, mitől is indult nehezen az év számára. A múlt év őszén még junior Európa-bajnokságot nyert, idén januártól pedig már a felnőttek között kellett helytállnia.


Füredi rebeka

Füredi Rebeka (pirosban) már első évében helytállt a felnőttek között

– Februárban két versenyen szerepeltem az Újpesttel Törökországban. Az első ugyan nem sikerült jól, de a másodikon harmadik lettem. Ez megnyugtatott, hogy van keresnivalóm a felnőttek között. Többször dobogóra állhattam nemzetközi versenyeken, de a felnőtt Európa-bajnokságot csalódásként éltem meg, mivel érem nélkül maradtunk. Az azért erőt adott, hogy a luxemburgi nyílt viadalon két olyan sportolót is megvertem, akik kvalifikálták magukat a riói játékokra és aranyéremmel térhettem haza.

Első felnőtt versenyévében a tizennyolc esztendős taekwondós a huszonegy éven aluliak kategóriájában bronzérmes lett, ez is hozzájárult a díj besöpréséhez.


füredi rebeka

Az U21-es Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott

– Az edzőink és a klubtársaim sokat segítenek, hogy minél könnyebben alkalmazkodjak ehhez a még mindig újnak mondható kihíváshoz. Bizakodva várom a 2017-es évet, és megcéloztam a tokiói olimpiát. Tudom, hogy ez egy nagy feladat. Ehhez be kell állítanom a súlyomat és hozzá megfelelő izomzatot kell építenem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.