2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XVIII.kerület

Rebeka eredményesen debütált a nagyok között

Füredi Rebekát választotta a Magyar Taekwondo Szövetség az év legjobb felnőtt versenyzőjének 2016-os teljesítménye alapján. Az UTE XVIII. kerületben élő fiatalja egy éve még a juniorok között aratott hangos sikert, de már a tokiói olimpia felé kacsingat.

– Sok kétség volt bennem év elején. A korosztályváltásról a rutinosabbak azt mondták, ez nehezebb, mint amikor valaki csak súlycsoportot vált. Ott is bele kell rázódni és meg kell ismerni az új ellenfeleket, de itt vége a junior korosztálynak és már sokkal rutinosabbak ellen is pástra kell lépni – foglalta össze Füredi Rebeka, mitől is indult nehezen az év számára. A múlt év őszén még junior Európa-bajnokságot nyert, idén januártól pedig már a felnőttek között kellett helytállnia.


Füredi rebeka

Füredi Rebeka (pirosban) már első évében helytállt a felnőttek között

– Februárban két versenyen szerepeltem az Újpesttel Törökországban. Az első ugyan nem sikerült jól, de a másodikon harmadik lettem. Ez megnyugtatott, hogy van keresnivalóm a felnőttek között. Többször dobogóra állhattam nemzetközi versenyeken, de a felnőtt Európa-bajnokságot csalódásként éltem meg, mivel érem nélkül maradtunk. Az azért erőt adott, hogy a luxemburgi nyílt viadalon két olyan sportolót is megvertem, akik kvalifikálták magukat a riói játékokra és aranyéremmel térhettem haza.

Első felnőtt versenyévében a tizennyolc esztendős taekwondós a huszonegy éven aluliak kategóriájában bronzérmes lett, ez is hozzájárult a díj besöpréséhez.


füredi rebeka

Az U21-es Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott

– Az edzőink és a klubtársaim sokat segítenek, hogy minél könnyebben alkalmazkodjak ehhez a még mindig újnak mondható kihíváshoz. Bizakodva várom a 2017-es évet, és megcéloztam a tokiói olimpiát. Tudom, hogy ez egy nagy feladat. Ehhez be kell állítanom a súlyomat és hozzá megfelelő izomzatot kell építenem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.