2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XVIII.kerület

Rebeka eredményesen debütált a nagyok között

Füredi Rebekát választotta a Magyar Taekwondo Szövetség az év legjobb felnőtt versenyzőjének 2016-os teljesítménye alapján. Az UTE XVIII. kerületben élő fiatalja egy éve még a juniorok között aratott hangos sikert, de már a tokiói olimpia felé kacsingat.

– Sok kétség volt bennem év elején. A korosztályváltásról a rutinosabbak azt mondták, ez nehezebb, mint amikor valaki csak súlycsoportot vált. Ott is bele kell rázódni és meg kell ismerni az új ellenfeleket, de itt vége a junior korosztálynak és már sokkal rutinosabbak ellen is pástra kell lépni – foglalta össze Füredi Rebeka, mitől is indult nehezen az év számára. A múlt év őszén még junior Európa-bajnokságot nyert, idén januártól pedig már a felnőttek között kellett helytállnia.


Füredi rebeka

Füredi Rebeka (pirosban) már első évében helytállt a felnőttek között

– Februárban két versenyen szerepeltem az Újpesttel Törökországban. Az első ugyan nem sikerült jól, de a másodikon harmadik lettem. Ez megnyugtatott, hogy van keresnivalóm a felnőttek között. Többször dobogóra állhattam nemzetközi versenyeken, de a felnőtt Európa-bajnokságot csalódásként éltem meg, mivel érem nélkül maradtunk. Az azért erőt adott, hogy a luxemburgi nyílt viadalon két olyan sportolót is megvertem, akik kvalifikálták magukat a riói játékokra és aranyéremmel térhettem haza.

Első felnőtt versenyévében a tizennyolc esztendős taekwondós a huszonegy éven aluliak kategóriájában bronzérmes lett, ez is hozzájárult a díj besöpréséhez.


füredi rebeka

Az U21-es Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott

– Az edzőink és a klubtársaim sokat segítenek, hogy minél könnyebben alkalmazkodjak ehhez a még mindig újnak mondható kihíváshoz. Bizakodva várom a 2017-es évet, és megcéloztam a tokiói olimpiát. Tudom, hogy ez egy nagy feladat. Ehhez be kell állítanom a súlyomat és hozzá megfelelő izomzatot kell építenem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.