2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb IV.kerület

Rekordgyanús szereplés

Már-már világrekordnak beillő sorozatot produkál az újpesti focicsapat. Bár a lilák kilenc meccsen nem kaptak ki, ebből csak egyet tudtak megnyerni, a többi találkozó döntetlenre végződött. Ilyet egyetlen csapat sem tudott idén produkálni Európában.

A csapat utoljára szeptember 17-én szenvedett vereséget. Akkor a bajnoki címre pályázó Videoton győzte le a lilákat, akik utoljára november 19-én, a Gyirmótot győzték le. A többi meccs mind döntetlen lett, sőt, a Magyar Kupában is csak büntetőkkel sikerült továbbjutni a Kozármisleny ellenében.
Legutóbb az MTK elleni meccs végződött 1-1-re.


Budapest, 2016. december 3. Az újpesti Mohl Dávid (j) és Gera Dániel, az MTK játékosa az OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Hidegkuti Nándor stadionban 2016. december 3-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az újpesti Mohl Dávid és az MTK-s Gera Dániel nagy csatát vívott (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– A kupamérkőzés után sejtettem, hogy a túlórának meglesznek a következményei – mondta a meccs után Nebojsa Vignjevic, az Újpest edzője. – A második félidőben néhány játékosom enerváltan futballozott, és újra hiányzott a koncentráció az utolsó passzoknál. Talán mi álltunk közelebb a második találat megszerzéséhez, de minden egyéb tényezőt figyelembe véve igazságos eredmény született, amivel nem lehetünk maradéktalanul elégedettek.

És hogy mire lesz elég ennyi döntetlen?
Nos, a csapat jelenleg hetedik a bajnokságban. Hat ponttal előzi meg a kieső helyen álló Diósgyőrt, és hét pont a lemaradása a dobogón álló Honvéddal szemben.

Kapcsolódó Cikkek