EUR: 325,78 Ft
CHF: 280,04 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Részegen az egyenes is görbe

A biztonságos téli vezetésre készültek mindazok, akik a múlt hétvégén négy zalai városban meglátogatták a megyei rendőr-főkapitányság ráhangoló road show-ját.

Kanizsán például a résztvevők megtapasztalhatták, milyen az, amikor nem a banánhéj csúszik jól, hanem a kocsikerék, és a részegszemüveg segítségével átélhették, hogyan lesz bizonytalan és veszélyes a világ néhány feles után.


Ha nem lett volna bekötve, nem ilyen kép készül… (Fotó: Gergely Szilárd)

Ha nem lett volna bekötve, nem ilyen kép készül… (Fotó: Gergely Szilárd)

Az érdeklődők tesztelték vezetési tudásukat, ráadásul tét nélkül, hiszen ezúttal a rendőrök nem büntettek, sokkal inkább magyaráztak, segítettek. A jogsit senkitől sem vették el az egyenruhások, a nyári gumikat pedig – szép szóval – télire cseréltették. Riasztó adat, hogy bár be sem köszöntött a tél, a rendőrök múlt szombaton országszerte 38 személyi sérüléses közlekedési balesetnél intézkedtek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.