2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Nagykanizsa

Részegen az egyenes is görbe

A biztonságos téli vezetésre készültek mindazok, akik a múlt hétvégén négy zalai városban meglátogatták a megyei rendőr-főkapitányság ráhangoló road show-ját.

Kanizsán például a résztvevők megtapasztalhatták, milyen az, amikor nem a banánhéj csúszik jól, hanem a kocsikerék, és a részegszemüveg segítségével átélhették, hogyan lesz bizonytalan és veszélyes a világ néhány feles után.


Ha nem lett volna bekötve, nem ilyen kép készül… (Fotó: Gergely Szilárd)

Ha nem lett volna bekötve, nem ilyen kép készül… (Fotó: Gergely Szilárd)

Az érdeklődők tesztelték vezetési tudásukat, ráadásul tét nélkül, hiszen ezúttal a rendőrök nem büntettek, sokkal inkább magyaráztak, segítettek. A jogsit senkitől sem vették el az egyenruhások, a nyári gumikat pedig – szép szóval – télire cseréltették. Riasztó adat, hogy bár be sem köszöntött a tél, a rendőrök múlt szombaton országszerte 38 személyi sérüléses közlekedési balesetnél intézkedtek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.