EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Miskolc

Rúzsa Magdi és a Tünet együttes

A címben szereplő ideiglenes zenekarnevet erre az estére választotta magának a csapat, ugyanis a múlt hétvégi miskolci koncertre a társaság kétharmada betegen érkezett. A Művészetek Házában megtartott eseményre hetekkel a rendezvény előtt minden jegy elfogyott. Szóval telt ház volt.

Az Artisjus- és Fonogram díjas énekesnőnek meglehetősen mozgalmas éve volt. Tíz éve indult pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. November 25-én a Comet-díjkiosztón sikerült bezsebelnie Az év női előadója címet is, hogy még kerekebb legyen a sikertörténet. Február végén 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában, amely az eddigi legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása volt zenekarával.

Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában - fotó: Szűcs Árpád

Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában – fotó: Szűcs Árpád

Erre az estére színházi jellegű koncertet ígértek Magdiék, olyan „ülőset”, ahol „lírai” hangszerelésben hangzanak el a slágerek, és olyan dalok is szerepeltek a repertoárban, amelyeket a szabadtéri fellépések alkalmával nem hallhat a közönség. Színesítésként persze néhány lendületesebb darab is bekerült a programba. A koncertet megelőzően a társaság gyógyteákkal próbálta tuningolni magát az előadásra. A zenei teljesítményen semmilyen jelét nem lehetett észrevenni a vírus okozta problémáknak, talán csak Magdi beszédhangján, a konferálások közben lehetett észlelni némi hangszínváltozást. A záróblokkban egy kis népzene is terítékre került dobro gitárhang kíséretében, amellyel az évekkel ezelőtti közös Lajkó Félix-koncertet idézték meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.