2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Egyéb Miskolc

Rúzsa Magdi és a Tünet együttes

A címben szereplő ideiglenes zenekarnevet erre az estére választotta magának a csapat, ugyanis a múlt hétvégi miskolci koncertre a társaság kétharmada betegen érkezett. A Művészetek Házában megtartott eseményre hetekkel a rendezvény előtt minden jegy elfogyott. Szóval telt ház volt.

Az Artisjus- és Fonogram díjas énekesnőnek meglehetősen mozgalmas éve volt. Tíz éve indult pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. November 25-én a Comet-díjkiosztón sikerült bezsebelnie Az év női előadója címet is, hogy még kerekebb legyen a sikertörténet. Február végén 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában, amely az eddigi legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása volt zenekarával.


Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában - fotó: Szűcs Árpád

Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában – fotó: Szűcs Árpád

Erre az estére színházi jellegű koncertet ígértek Magdiék, olyan „ülőset”, ahol „lírai” hangszerelésben hangzanak el a slágerek, és olyan dalok is szerepeltek a repertoárban, amelyeket a szabadtéri fellépések alkalmával nem hallhat a közönség. Színesítésként persze néhány lendületesebb darab is bekerült a programba. A koncertet megelőzően a társaság gyógyteákkal próbálta tuningolni magát az előadásra. A zenei teljesítményen semmilyen jelét nem lehetett észrevenni a vírus okozta problémáknak, talán csak Magdi beszédhangján, a konferálások közben lehetett észlelni némi hangszínváltozást. A záróblokkban egy kis népzene is terítékre került dobro gitárhang kíséretében, amellyel az évekkel ezelőtti közös Lajkó Félix-koncertet idézték meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.

 • Szeretettel teli dobozok

  Szeretettel teli dobozok

  Idén is meghirdetik az Egy doboznyi szeretet elnevezésű programot Nagykanizsán. Az adventi jótékonysági akció – amelynek ötlete a református gyülekezettől származott – tavalyra városi összefogássá erősödött, s szinte hihetetlen sikerrel zárult.