EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Miskolc

Rúzsa Magdi és a Tünet együttes

A címben szereplő ideiglenes zenekarnevet erre az estére választotta magának a csapat, ugyanis a múlt hétvégi miskolci koncertre a társaság kétharmada betegen érkezett. A Művészetek Házában megtartott eseményre hetekkel a rendezvény előtt minden jegy elfogyott. Szóval telt ház volt.

Az Artisjus- és Fonogram díjas énekesnőnek meglehetősen mozgalmas éve volt. Tíz éve indult pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. November 25-én a Comet-díjkiosztón sikerült bezsebelnie Az év női előadója címet is, hogy még kerekebb legyen a sikertörténet. Február végén 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában, amely az eddigi legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása volt zenekarával.


Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában - fotó: Szűcs Árpád

Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában – fotó: Szűcs Árpád

Erre az estére színházi jellegű koncertet ígértek Magdiék, olyan „ülőset”, ahol „lírai” hangszerelésben hangzanak el a slágerek, és olyan dalok is szerepeltek a repertoárban, amelyeket a szabadtéri fellépések alkalmával nem hallhat a közönség. Színesítésként persze néhány lendületesebb darab is bekerült a programba. A koncertet megelőzően a társaság gyógyteákkal próbálta tuningolni magát az előadásra. A zenei teljesítményen semmilyen jelét nem lehetett észrevenni a vírus okozta problémáknak, talán csak Magdi beszédhangján, a konferálások közben lehetett észlelni némi hangszínváltozást. A záróblokkban egy kis népzene is terítékre került dobro gitárhang kíséretében, amellyel az évekkel ezelőtti közös Lajkó Félix-koncertet idézték meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.