EUR: 311,70 Ft
CHF: 260,93 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Miskolc

Rúzsa Magdi és a Tünet együttes

A címben szereplő ideiglenes zenekarnevet erre az estére választotta magának a csapat, ugyanis a múlt hétvégi miskolci koncertre a társaság kétharmada betegen érkezett. A Művészetek Házában megtartott eseményre hetekkel a rendezvény előtt minden jegy elfogyott. Szóval telt ház volt.

Az Artisjus- és Fonogram díjas énekesnőnek meglehetősen mozgalmas éve volt. Tíz éve indult pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. November 25-én a Comet-díjkiosztón sikerült bezsebelnie Az év női előadója címet is, hogy még kerekebb legyen a sikertörténet. Február végén 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában, amely az eddigi legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása volt zenekarával.


Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában - fotó: Szűcs Árpád

Rúzsa Magdi és a „Tünet együttes” a Művészetek Házában – fotó: Szűcs Árpád

Erre az estére színházi jellegű koncertet ígértek Magdiék, olyan „ülőset”, ahol „lírai” hangszerelésben hangzanak el a slágerek, és olyan dalok is szerepeltek a repertoárban, amelyeket a szabadtéri fellépések alkalmával nem hallhat a közönség. Színesítésként persze néhány lendületesebb darab is bekerült a programba. A koncertet megelőzően a társaság gyógyteákkal próbálta tuningolni magát az előadásra. A zenei teljesítményen semmilyen jelét nem lehetett észrevenni a vírus okozta problémáknak, talán csak Magdi beszédhangján, a konferálások közben lehetett észlelni némi hangszínváltozást. A záróblokkban egy kis népzene is terítékre került dobro gitárhang kíséretében, amellyel az évekkel ezelőtti közös Lajkó Félix-koncertet idézték meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.