2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Miskolc

Sky Fanatic – nincs megállás!

A 2012-ben alakult miskolci zenekar egy baráti beszélgetést követően született meg. A ska és reggae stílust kedvelték mindannyian, így az irányvonal adott volt. Az Ocho Macho után jövőre a Kerekes Banddel turnéznak.

Gimis zenekarként indultak, Nahaj Péter énekes a megalakuláskor még csak 15 éves volt. A legelső próbájuk nem volt túl biztató, de fél év alatt összerázódott a csapat és a 2013-as Kocsonyafesztiválon már föl is léptek – nagy sikerrel. Még azon a nyáron részt vettek egy helyi tehetségkutatón, ahol a negyedik helyet sikerült megszerezniük, innentől kezdve sorra jöttek a felkérések helyi rendezvényekre, például a Helynekemben a Kerekes Band előtt léphettek föl 2014-ben, innen datálható az ismeretség a két csapat között, ami a későbbiekben jól jött a srácoknak.


Sky Fanatic zenekara - fotó: Bátori Péter

Sky Fanatic zenekar – fotó: Bátori Péter

DÍJAT DÍJRA HALMOZNAK A SRÁCOK

2014-ben a Cseh Tamás Program pályázatán a csapat nyert egy lemez- és klipkészítési támogatást, egyedüli miskolci zenekarként. 2015-ben meg is jelent a Fanatizálj című lemez, a videoklip bemutatója pedig a Petőfi tévén volt. Idén júniusban, Egerben, egy utcazene-fesztiválon a zsűri különdíját nyerték el a legjobb zenekarként. A zsűriben ott ült Fehér Zsombor is a Kerekesből, aki emlékezett a miskolci közös fellépésre, valamint a helyszínen is nagyon tetszett neki a srácok utcazenélése, így „elindult az összefonódás”, ami a napokban hozta meg gyümölcsét.


Egy tavalyi pályázat kapcsán az Ocho Macho választotta őket előzenekarnak, tíz közös koncertet adtak és olyan helyekre is eljutottak így, mint az Akvárium, a Roncsbár, de Szombathelyen a Magyar Dal Napján is játszhattak. Egy újabb pályázat megint csak nekik kedvezett – ez november végén dőlt el –, most a Kerekes Band hívta meg őket előzenekarnak a 2017-es évadra.

NYÁR VÉGÉN JÖN AZ ÚJ NAGYLEMEZ

Nyáron két dalt is rögzítettek a srácok, hogy kipróbálják az újabb ötleteiket. Némi elektronikus vonalat is belevittek a reggae-be, ami színesíti a stílust. Az egyik dal egy korai szerzeményük, a másik, a „Távol Babilontól” egy teljesen új, ami hű lenyomata a zenekar jelenlegi zenei világának. Ehhez készül majd egy klip is, amit eredetileg idén akartak felvenni, de a koncepció kötöttsége miatt csak tavasszal forgatják le, természetesen miskolci és környékbeli helyszíneken. További nóták is születőben vannak, még a koncertezésből is visszavettek a srácok, hogy ezekkel haladjanak. A „Csak a tiéd” lesz az első dal, ami az újak közül hamarosan közönség elé kerül. A nyár végére várható az új nagylemez, amit szeptembertől egy országos turnén igyekszik majd a társaság bemutatni. Miskolcon legközelebb a Kocsonya Farsangon lehet megnézni a Sky Fanaticot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.