EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Sky Fanatic – nincs megállás!

A 2012-ben alakult miskolci zenekar egy baráti beszélgetést követően született meg. A ska és reggae stílust kedvelték mindannyian, így az irányvonal adott volt. Az Ocho Macho után jövőre a Kerekes Banddel turnéznak.

Gimis zenekarként indultak, Nahaj Péter énekes a megalakuláskor még csak 15 éves volt. A legelső próbájuk nem volt túl biztató, de fél év alatt összerázódott a csapat és a 2013-as Kocsonyafesztiválon már föl is léptek – nagy sikerrel. Még azon a nyáron részt vettek egy helyi tehetségkutatón, ahol a negyedik helyet sikerült megszerezniük, innentől kezdve sorra jöttek a felkérések helyi rendezvényekre, például a Helynekemben a Kerekes Band előtt léphettek föl 2014-ben, innen datálható az ismeretség a két csapat között, ami a későbbiekben jól jött a srácoknak.

Sky Fanatic zenekara - fotó: Bátori Péter

Sky Fanatic zenekar – fotó: Bátori Péter

DÍJAT DÍJRA HALMOZNAK A SRÁCOK

2014-ben a Cseh Tamás Program pályázatán a csapat nyert egy lemez- és klipkészítési támogatást, egyedüli miskolci zenekarként. 2015-ben meg is jelent a Fanatizálj című lemez, a videoklip bemutatója pedig a Petőfi tévén volt. Idén júniusban, Egerben, egy utcazene-fesztiválon a zsűri különdíját nyerték el a legjobb zenekarként. A zsűriben ott ült Fehér Zsombor is a Kerekesből, aki emlékezett a miskolci közös fellépésre, valamint a helyszínen is nagyon tetszett neki a srácok utcazenélése, így „elindult az összefonódás”, ami a napokban hozta meg gyümölcsét.

Egy tavalyi pályázat kapcsán az Ocho Macho választotta őket előzenekarnak, tíz közös koncertet adtak és olyan helyekre is eljutottak így, mint az Akvárium, a Roncsbár, de Szombathelyen a Magyar Dal Napján is játszhattak. Egy újabb pályázat megint csak nekik kedvezett – ez november végén dőlt el –, most a Kerekes Band hívta meg őket előzenekarnak a 2017-es évadra.

NYÁR VÉGÉN JÖN AZ ÚJ NAGYLEMEZ

Nyáron két dalt is rögzítettek a srácok, hogy kipróbálják az újabb ötleteiket. Némi elektronikus vonalat is belevittek a reggae-be, ami színesíti a stílust. Az egyik dal egy korai szerzeményük, a másik, a „Távol Babilontól” egy teljesen új, ami hű lenyomata a zenekar jelenlegi zenei világának. Ehhez készül majd egy klip is, amit eredetileg idén akartak felvenni, de a koncepció kötöttsége miatt csak tavasszal forgatják le, természetesen miskolci és környékbeli helyszíneken. További nóták is születőben vannak, még a koncertezésből is visszavettek a srácok, hogy ezekkel haladjanak. A „Csak a tiéd” lesz az első dal, ami az újak közül hamarosan közönség elé kerül. A nyár végére várható az új nagylemez, amit szeptembertől egy országos turnén igyekszik majd a társaság bemutatni. Miskolcon legközelebb a Kocsonya Farsangon lehet megnézni a Sky Fanaticot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.