EUR: 309,79 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Sport

Sós Csaba a szövetségi kapitányi posztról: Nem ugranék el a feladat elől

Még ki sem hűlt Gyárfás Tamás elnöki széke, máris folynak a találgatások, hogy ki lehet az utódja a Magyar Úszó Szövetség élén.

Budapest, 2016. április 11. Sós Csaba, a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának megválasztott Hargitay András egyik helyettese a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülése után a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sós Csaba, a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának megválasztott Hargitay András egyik helyettese /Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár már szerdán nyilvánvalóvá tette: még az idén meg kell választani az új elnököt, mert közeleg a jövő évi világbajnokság, és rendnek kell lennie a sportágban.

Szabó Tünde azt is hangsúlyozta: bárki lesz a szövetség elnöke, a legfontosabb, hogy zökkenőmentes együttműködés indulhasson a szövetség, a sportolók, a szakemberek és a kormányzat között.

– Fontos, hogy a szövetség élére olyan szakember kerüljön, aki otthon van a sportban, menedzser típusú és mindazt biztosítani tudja, ami az eredményességhez szükséges. Ez rendkívül fontos, mert csak így biztosítható, hogy újra mindenki – sportolók, sportszakemberek, edzők – arra koncentrálhasson, amihez a legjobban ért, a feladatukra – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes úszó.

Természetesen máris megkezdődtek a találgatások, ki kerülhet Gyárfás helyére. A legtöbben talán az olimpiai bajnok Czene Attilának szavaznának bizalmat, de szóba került Seszták Miklós fejlesztési miniszter neve is, és ugyan dr. Sós Csaba szakmai alelnököt is alkalmasnak tartják egyesek, ő inkább a szövetségi kapitány lehetne.

– Várjunk még ezzel, de annyit mondhatok, nem ugranék el a feladat elől – mondta a Lokálnak Sós.

Tegnap az M4-en visszafogottabban reagált egy hasonló felvetésre, miszerint a jelenlegi kapitány, Hargitay András helyére kerülhet: – Az úszótársadalom nem éretlen, ki fogja tudni választani azt a vezetőt, akire szüksége van – fogalmazott.

Gyárfás Tamás és Hargitay András

Gyárfás Tamás és Hargitay András

Kapcsolódó Cikkek

  • Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

  • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.