2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Sós Csaba a szövetségi kapitányi posztról: Nem ugranék el a feladat elől

Még ki sem hűlt Gyárfás Tamás elnöki széke, máris folynak a találgatások, hogy ki lehet az utódja a Magyar Úszó Szövetség élén.

Budapest, 2016. április 11. Sós Csaba, a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának megválasztott Hargitay András egyik helyettese a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülése után a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sós Csaba, a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának megválasztott Hargitay András egyik helyettese /Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár már szerdán nyilvánvalóvá tette: még az idén meg kell választani az új elnököt, mert közeleg a jövő évi világbajnokság, és rendnek kell lennie a sportágban.


Szabó Tünde azt is hangsúlyozta: bárki lesz a szövetség elnöke, a legfontosabb, hogy zökkenőmentes együttműködés indulhasson a szövetség, a sportolók, a szakemberek és a kormányzat között.

– Fontos, hogy a szövetség élére olyan szakember kerüljön, aki otthon van a sportban, menedzser típusú és mindazt biztosítani tudja, ami az eredményességhez szükséges. Ez rendkívül fontos, mert csak így biztosítható, hogy újra mindenki – sportolók, sportszakemberek, edzők – arra koncentrálhasson, amihez a legjobban ért, a feladatukra – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes úszó.


Természetesen máris megkezdődtek a találgatások, ki kerülhet Gyárfás helyére. A legtöbben talán az olimpiai bajnok Czene Attilának szavaznának bizalmat, de szóba került Seszták Miklós fejlesztési miniszter neve is, és ugyan dr. Sós Csaba szakmai alelnököt is alkalmasnak tartják egyesek, ő inkább a szövetségi kapitány lehetne.

– Várjunk még ezzel, de annyit mondhatok, nem ugranék el a feladat elől – mondta a Lokálnak Sós.

Tegnap az M4-en visszafogottabban reagált egy hasonló felvetésre, miszerint a jelenlegi kapitány, Hargitay András helyére kerülhet: – Az úszótársadalom nem éretlen, ki fogja tudni választani azt a vezetőt, akire szüksége van – fogalmazott.

Gyárfás Tamás és Hargitay András

Gyárfás Tamás és Hargitay András

Kapcsolódó Cikkek

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

  • Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka aranyérmes 400 méter vegyesen

    Hosszú Katinka nyerte Magyarország első aranyérmét a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpiai bajnok címét megvédve győzött a 400 méter vegyes szerdai döntőjében.