EUR: 316,58 Ft
CHF: 269,23 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Szombathely

Sportemberek karácsonya

A legjobb szombathelyi sportolók már megkezdték megérdemelt év végi pihenésüket. Az egyes sikersportágak helyi képviselőitől azt kérdeztük, hol karácsonyoznak és milyen ünnepi menüvel készülnek szentestére. Ezúttal egy-egy vízilabdázót, atlétát, kézilabdázót, kötélugrót és labdarúgóedzőt kérdeztünk a családi tradíciókról.

Az OB I/B-s vízilabdázó, az AVUS rutinos játékosa már nevével is az ünnepi hangulatot sugallja. Karácsonyi Vazul számára fontosak a hagyományok.


Fotó: HE

Karácsonyi Vazul Fotó: HE

– Nekem remélhetőleg a szokásos programmal kezdődnek a karácsonyi ünnepek, a tervek szerint nagypapámmal és testvéremmel felmegyünk a Citadellára angyalkát nézni, aki pedig több angyalt lát megcsillanni, az nyer. Ilyenkor jót beszélgetünk, teázunk. Édesanyám és mostohanagyim közben aktívan tevékenykedik a konyhában, aztán, amikor leülünk az asztalhoz egy jó vacsira, erőlevest, utána főételnek rántott húst eszünk sajttal, tzatziki salátával, majd desszertként egy kis tiramisu és finom kávé következik, ezt követi a várva várt ajándékozás – nyilatkozta lapunknak a pólós.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza is családjával tölti az ünnepeket.


Fotó: CSG

Mészöly Géza Fotó: CSG

– Családtagjaim és persze én is nagyon szeretjük a halat, így aztán a halászlé, a rántott ponty biztosan az ünnepi asztalon lesz. Szeretnék hazai környezetben, családi körben feltöltődni, mert nagyon sok feladatunk lesz az új évben – válaszolta kérdésünkre a zöld-fehérek mestere.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia tehetséges irányítója, Császár Zsófia sérülése miatt sajnos az utóbbi fordulókban nem tudta segíteni az NB I/B-ben második helyen álló lányokat, ezért is szeretne minél hamarabb újra a csapat hasznára lenni.

Fotó: HE

Császár Zsófia Fotó: HE

– A karácsonyi ünnepeket is felhasználom a rehabilitációra, minden vágyam, hogy mihamarabb látogathassam a csapat edzéseit. Az ünnepeket a családommal töltöm, természetesen itthoni környezetben, illetve a nagyszülőknél. Az ünnepi menü egyelőre még titok, de hal és mézeskalács biztosan lesz a szépen megterített asztalon – árulta el a fiatal irányító.

A junior világ- és Európa-bajnok kalapácsvető, Halász Bence Jánoshalmán tölti az ünnepeket.

– A szüleimen és a testvéreimen kívül a nagynénik és nagybácsik is ott lesznek nálunk, de az unokatestvéreim is eljönnek, szóval nálunk ez nagy összejövetel. A terítékre halászlé, diós és mákos guba kerül, de sonkával tekert sült vadhús, pogácsa és más finom sütemények is lesznek az asztalon – tudtuk meg a Dobó SE kiválóságától.

Fotó: CSG

Halász Bence Fotó: CSG

A világklasszis kötélugró, Bánhegyi Kata külföldön szerepel az ünnepek alatt.

– Spanyolországban lesz a karácsonyom, itt dolgozunk Adrival együtt, januárig egy műsorban. Az itteni artistákkal karácsonyozunk, a menüt sajnos még nem tudom, limitált a konyhai felszereltségünk, úgyhogy meg kell oldanunk valami egyszerűbb választással. Ez lesz sorozatban a tizenkettedik karácsonyom, amit nem otthon töltök, de üzenem az otthoniaknak, hogy majd bepótoljuk – mondta az idén húszéves Szombathelyi Kötélugró Klubban feltűnt kötélugró.

Kapcsolódó Cikkek