2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb Salgótarján

Sporttal a gyermekekért

A salgótarjáni Gabora Gálák sorozata immáron negyed évszázados történelmet jegyezhet. Ez idő alatt 72 millió forint gyűlt össze, melyet a város oktatási intézményei, a város gyermekei kaptak meg.

A jubileumi gálán az „A” csoportban a ETO FC Győr, a Ferencvárosi Sasok, a Hotel Salgó és a Videoton FC kapott helyet. A „B” csoportban Debrecen, Dunaszerdahely, a Lázár Lovaspark és az Újpest FC csapatai szerepelnek majd. A bemutató és gálamérkőzéseket a szponzorok, a Nógrád Megyei Hírlap, a Sport TV, a Sportglobal Tours-Média válogatottjai és a Gabora Team játsszák. A programot színesíti továbbá Pécs Város Mazsorett Együttesének és a Magyar Tricky Ball Válogatottnak a betétműsora is.


A gálák napján minden évben zsúfolásig megtelik a salgótarjáni sportcsarnok (Fotó: 3100.hu)

A gálák napján minden évben zsúfolásig megtelik a salgótarjáni sportcsarnok (Fotó: 3100.hu)

Az eddigi 24 gála során a nézők és a támogatók jóvoltából összesen 72 millió forint gyűlt össze, melyet a város oktatási intézményei kaptak meg. Gabora János és Nyilasi Tibor, továbbá Fülöp Zsolt, Kovács Norbert, Tábori Péter és Tóth Szilárd részére tavaly a gálák megrendezésével és lebonyolításával a gyermekekért végzett munkájukért Salgótarján Emlékérmet adományozott Salgótarján önkormányzata. Gabora János az idén a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést is átvehette az államalapítás ünnepe alkalmából.

A 25. Gabora Gála védnöki köszöntői, részletes programterve, illetve a részt vevő csapatok bemutatkozása már olvasható az esemény hivatalos honlapján, a www.gaboragala.gportal.hu oldalon.


A torna fővédnöke: Simicskó István

Simicskó István honvédelmi miniszter lesz 25. Gabora Gála fővédnöke, a programterv szerint a kezdőrúgást is a miniszter végzi el a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

– Nagy örömömre szolgál, hogy egy számomra is oly kedves sport, mint a foci, változatlan lendülettel és lelkesedéssel tudja segíteni a jövő nemzedékét. A sporton keresztül olyan üzeneteket tudunk eljuttatni a fiatalokhoz, mint a kitartás, szorgalom és felelősség. A futballon keresztül példaképeket lehet állítani a gyerekek elé, ami a mai, gyorsan fejlődő világban nélkülözhetetlen. A sport egy varázseszköz, amely lehetőséget biztosít a tehetség kibontakozására. A sporton keresztül játékos formában lehet a fiatalokat az életre felkészíteni, megtanulhatják, hogyan kell győzni, veszíteni, és ez a kettő hogyan teszi az embert erősebbé – fogalmazott a miniszter.

Simicskó István szerint Gabora János a gála szervezésén keresztül szinte az év minden napján azon dolgozik, hogy a gyerekek álmai teljesülhessenek. – Ezúton is köszönetet mondok a munkájáért, és a továbbiakban is sok sikert kívánok ehhez a szép és nemes feladathoz – teszi hozzá köszöntőjében a miniszter.

A_gabora_gala_6_simicsko_istvan.jpg - fotó a kereteshez.

Simicskó István

Kapcsolódó Cikkek