EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Salgótarján

Sporttal a gyermekekért

A salgótarjáni Gabora Gálák sorozata immáron negyed évszázados történelmet jegyezhet. Ez idő alatt 72 millió forint gyűlt össze, melyet a város oktatási intézményei, a város gyermekei kaptak meg.

A jubileumi gálán az „A” csoportban a ETO FC Győr, a Ferencvárosi Sasok, a Hotel Salgó és a Videoton FC kapott helyet. A „B” csoportban Debrecen, Dunaszerdahely, a Lázár Lovaspark és az Újpest FC csapatai szerepelnek majd. A bemutató és gálamérkőzéseket a szponzorok, a Nógrád Megyei Hírlap, a Sport TV, a Sportglobal Tours-Média válogatottjai és a Gabora Team játsszák. A programot színesíti továbbá Pécs Város Mazsorett Együttesének és a Magyar Tricky Ball Válogatottnak a betétműsora is.


A gálák napján minden évben zsúfolásig megtelik a salgótarjáni sportcsarnok (Fotó: 3100.hu)

A gálák napján minden évben zsúfolásig megtelik a salgótarjáni sportcsarnok (Fotó: 3100.hu)

Az eddigi 24 gála során a nézők és a támogatók jóvoltából összesen 72 millió forint gyűlt össze, melyet a város oktatási intézményei kaptak meg. Gabora János és Nyilasi Tibor, továbbá Fülöp Zsolt, Kovács Norbert, Tábori Péter és Tóth Szilárd részére tavaly a gálák megrendezésével és lebonyolításával a gyermekekért végzett munkájukért Salgótarján Emlékérmet adományozott Salgótarján önkormányzata. Gabora János az idén a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést is átvehette az államalapítás ünnepe alkalmából.

A 25. Gabora Gála védnöki köszöntői, részletes programterve, illetve a részt vevő csapatok bemutatkozása már olvasható az esemény hivatalos honlapján, a www.gaboragala.gportal.hu oldalon.


A torna fővédnöke: Simicskó István

Simicskó István honvédelmi miniszter lesz 25. Gabora Gála fővédnöke, a programterv szerint a kezdőrúgást is a miniszter végzi el a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

– Nagy örömömre szolgál, hogy egy számomra is oly kedves sport, mint a foci, változatlan lendülettel és lelkesedéssel tudja segíteni a jövő nemzedékét. A sporton keresztül olyan üzeneteket tudunk eljuttatni a fiatalokhoz, mint a kitartás, szorgalom és felelősség. A futballon keresztül példaképeket lehet állítani a gyerekek elé, ami a mai, gyorsan fejlődő világban nélkülözhetetlen. A sport egy varázseszköz, amely lehetőséget biztosít a tehetség kibontakozására. A sporton keresztül játékos formában lehet a fiatalokat az életre felkészíteni, megtanulhatják, hogyan kell győzni, veszíteni, és ez a kettő hogyan teszi az embert erősebbé – fogalmazott a miniszter.

Simicskó István szerint Gabora János a gála szervezésén keresztül szinte az év minden napján azon dolgozik, hogy a gyerekek álmai teljesülhessenek. – Ezúton is köszönetet mondok a munkájáért, és a továbbiakban is sok sikert kívánok ehhez a szép és nemes feladathoz – teszi hozzá köszöntőjében a miniszter.

A_gabora_gala_6_simicsko_istvan.jpg - fotó a kereteshez.

Simicskó István

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.