EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Belföld

Súlyos hibát követett el a Jobbik

Jogszerű lett volna a brüsszeli kvótarendszer elutasítása – ezt erősítette meg az Alkotmánybíróság szerdai döntése, ezért az ellenzéki pártok súlyos veresége, hogy megakadályozták az ez ellen védő alaptörvény-módosítás elfogadását – közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. A szakértő viszont kifejezetten a Jobbik hibájáról beszél.

Az ellenzék súlyos vereségének tartja az uniós kvótarendszerrel összefüggő szerdai alkotmánybírósági állásfoglalást Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Mint ismert: az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán kimondta: az ország szuverenitása nem korlátozható olyan esetekben, amikor nem mondunk le róla, és ezt Brüsszel sem sértheti meg.

Balatonfüred, 2016. szeptember 7. Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a frakció szóvivője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Halász János: az ellenzék vereségét jelenti az alkotmánybírósági döntés
Fotó: MTI – Bodnár Boglárka

– Az Ab állásfoglalása segíthet megvédeni az országot a kötelező betelepítési kvótától – hangsúlyozta Halász János, aki azt ígérte, a kormánypártok készek támogatni az ehhez szükséges jogi eszközöket. Arról nem beszélt, mik ezek a jogi eszközök, de Magyarország a luxemburgi bíróságon már a korábbi uniós kvótarendeletet is megtámadta.

Az ellenzéki pártok egy része viszont éppen azért utasította el a népszavazást az ügyben, mert szerintük az jogilag alkalmatlan a kvótarendszer kivédésére. Ezt cáfolta most az Ab-döntés.

Fotó: Csudai Sándor

Vonáék mellélőttek /Fotó: Csudai Sándor

– Sőt: a döntés rávilágított, hogy a Jobbik komoly hibát vétett, amikor megakadályozta az ezt követő alaptörvény-módosítási kezdeményezést – magyarázta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. – Az, hogy ezek után a kormánypárt szóvivője azt is megemlíti, hogy a kormány kész jogi lépésekkel is megvédeni az országot a kötelező betelepítéstől, éppen a Jobbik hibás politikájának jogos kritikája.


Kapcsolódó Cikkek