EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XIV.kerület

Szekeres Pál: A bővítés a legfontosabb

A zuglói sport egyik nagy legendája, a szöuli olimpián bronzérmes, majd háromszoros paralimpiai bajnok tőrvívó, Szekeres Pál lett az elnöke a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottságnak. A Zuglóban élő sportvezető a bővítést tartja egyik legfontosabb feladatának.

Budapest, 2013. szeptember 11. A Prima-díjjal idén kitüntetett, a magyar sport kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a minisztérium épületében 2013. szeptember 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Szekeres Pál lett az elnöke a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottságnak MTI Fotó: Illyés Tibor

Mint lapunk megtudta, a szervezet közgyűlése egyetlen szavazat híján egyhangúlag voksolt a magyar sportvezetőre, aki így a következő négy évben betölti a posztot. A Prima-díjjal kitüntetett háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó 2013 óta a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS) elnökségi tagja, majd alelnöke. A riói paralimpiai játékok során a kerekesszékes vívás versenyigazgatóságának elnöki posztját töltötte be. Szekeres Pál tervei között szerepel a kerekesszékes kvalifikációs vívóversenyek átláthatóbbá tétele, az edzői és sportolói bizottságok hatékonyabb működésének elősegítése. Programjában külön versenyeket terveznek az újonc kerekesszékes vívóknak, egyfajta gyakorlási alapot adva számukra, mielőtt a tapasztaltabb, világversenyeken helyezéseket elérő sportolók között kell helytállniuk.


A fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos elmondta, nem véletlen, hogy a legnagyobb vívónemzetek képviselői ott vannak az elnökségben, mivel a bíráskodás miatt „nem mindegy, hogy van-e védettség”.
– Az elmúlt két évben, amikor alelnök voltam, sikerült teljesíteni az elvárásokat, a további feladat pedig az, hogy még 10-15 országgal több legyen az aktív versenyrendszerben. Most 43 országnál tartunk – mondta a Prima-díjjal kitüntetett háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó. – Olyan szatelitversenyeket is fogunk szervezni, amelyek az évi hat-hét világkupa-viadal szintje alatt vannak, mivel a világkupák drágák és kezdetnek túl erősek. Ennek köszönhetően máris jelentkezett négy új ország. Nem szabad elfelejteni, hogy a kerekesszékes vívás gyorsabb, mint az épek vívása, sűrűbben vannak akciók, de mivel ülnek a versenyzők, nincsenek például bonyolult átvett támadások vagy megelőzések, ám fontos, hogy a nézők számára is érdekes és átlátható legyen a közvetítés. Persze a vívás sohasem lesz egy teljességgel „közérthető” sportág, kell egy jó kommentátor is. Ettől függetlenül Rióban végig telt ház volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.