EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Szeress ésszel!

December elseje az AIDS világnapja, amelyről Békéscsabán már két napon keresztül emlékeztek meg. Figyelemfelhívó rendezvények és egy flashmob is színesítette a programot.

Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elárulta, november 30-án először a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai várták az érdeklődőket, igyekeztek felhívni a figyelmet az AIDS veszélyeire, tájékoztatást nyújtottak a szűrővizsgálatról, és mindenkire kitűzték a piros szalagot, aki kérte, ami szintén a betegség megelőzésére hívja fel a figyelmet.


Fotó: Szabó Judit - az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

Fotó: Szabó Judit – az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

December elsején a Korzó téren folytatódott a program, ahol egy villámcsődületet szerveztek az önkéntesek. A kortárs segítők ezzel a flashmobbal kifejezetten a társaik figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy ők is tehetnek az AIDS terjedése ellen. Ezért lett a rendezvény mottója a Szeress ésszel, ne AIDS-szel. Bár Békés megyében szerencsére alig van megbetegedés, a magyarországi adatok egyre aggasztóbbak. Ezért fontos a figyelem felkeltése, a megelőzés hangsúlyozása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.