EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb Békéscsaba

Szeress ésszel!

December elseje az AIDS világnapja, amelyről Békéscsabán már két napon keresztül emlékeztek meg. Figyelemfelhívó rendezvények és egy flashmob is színesítette a programot.

Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elárulta, november 30-án először a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai várták az érdeklődőket, igyekeztek felhívni a figyelmet az AIDS veszélyeire, tájékoztatást nyújtottak a szűrővizsgálatról, és mindenkire kitűzték a piros szalagot, aki kérte, ami szintén a betegség megelőzésére hívja fel a figyelmet.

Fotó: Szabó Judit - az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

Fotó: Szabó Judit – az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

December elsején a Korzó téren folytatódott a program, ahol egy villámcsődületet szerveztek az önkéntesek. A kortárs segítők ezzel a flashmobbal kifejezetten a társaik figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy ők is tehetnek az AIDS terjedése ellen. Ezért lett a rendezvény mottója a Szeress ésszel, ne AIDS-szel. Bár Békés megyében szerencsére alig van megbetegedés, a magyarországi adatok egyre aggasztóbbak. Ezért fontos a figyelem felkeltése, a megelőzés hangsúlyozása.

Kapcsolódó Cikkek