2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Békéscsaba

Szeress ésszel!

December elseje az AIDS világnapja, amelyről Békéscsabán már két napon keresztül emlékeztek meg. Figyelemfelhívó rendezvények és egy flashmob is színesítette a programot.

Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elárulta, november 30-án először a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai várták az érdeklődőket, igyekeztek felhívni a figyelmet az AIDS veszélyeire, tájékoztatást nyújtottak a szűrővizsgálatról, és mindenkire kitűzték a piros szalagot, aki kérte, ami szintén a betegség megelőzésére hívja fel a figyelmet.


Fotó: Szabó Judit - az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

Fotó: Szabó Judit – az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

December elsején a Korzó téren folytatódott a program, ahol egy villámcsődületet szerveztek az önkéntesek. A kortárs segítők ezzel a flashmobbal kifejezetten a társaik figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy ők is tehetnek az AIDS terjedése ellen. Ezért lett a rendezvény mottója a Szeress ésszel, ne AIDS-szel. Bár Békés megyében szerencsére alig van megbetegedés, a magyarországi adatok egyre aggasztóbbak. Ezért fontos a figyelem felkeltése, a megelőzés hangsúlyozása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.