2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Békéscsaba

Szeress ésszel!

December elseje az AIDS világnapja, amelyről Békéscsabán már két napon keresztül emlékeztek meg. Figyelemfelhívó rendezvények és egy flashmob is színesítette a programot.

Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elárulta, november 30-án először a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai várták az érdeklődőket, igyekeztek felhívni a figyelmet az AIDS veszélyeire, tájékoztatást nyújtottak a szűrővizsgálatról, és mindenkire kitűzték a piros szalagot, aki kérte, ami szintén a betegség megelőzésére hívja fel a figyelmet.


Fotó: Szabó Judit - az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

Fotó: Szabó Judit – az AIDS világnapja alkalmából totó kitöltésével tesztelik a fiatalok ismereteit.

December elsején a Korzó téren folytatódott a program, ahol egy villámcsődületet szerveztek az önkéntesek. A kortárs segítők ezzel a flashmobbal kifejezetten a társaik figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy ők is tehetnek az AIDS terjedése ellen. Ezért lett a rendezvény mottója a Szeress ésszel, ne AIDS-szel. Bár Békés megyében szerencsére alig van megbetegedés, a magyarországi adatok egyre aggasztóbbak. Ezért fontos a figyelem felkeltése, a megelőzés hangsúlyozása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.