EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Nagykanizsa

Szeretettel (is) teli cipősdobozok

Már több mint hatvan CsodaPont várja a segíteni akarókat az Egy doboznyi szeretet akció keretében. A szervezők azt kérik, töltsünk meg egy cipősdobozt apró figyelmességekkel, olyan ajándékokkal, amelyek örömet okozhatnak karácsonykor a szerényebb körülmények között élő gyerekeknek.

Az adományokat december 17-ig várják a CsodaPontokon, amelyek listáját a program honlapján lehet böngészni. Az Egy doboznyi szeretet – alig két héttel azután, hogy a fővédnök, Cseresnyés Péter államtitkár meghirdette – túllépett a város határain. Gyűjtőhelyként jelentkezett több térségi önkormányzat, sőt, néhány megyehatárhoz közeli somogyi település is csatlakozott.


A polgármesteri kabinet is CsodaPonttá alakult. Az irodában napról napra egyre több az ajándékokkal megtöltött cipősdoboz (Fotó: Péter Árpád)

A polgármesteri kabinet is CsodaPonttá alakult. Az irodában napról napra egyre több az ajándékokkal megtöltött cipősdoboz (Fotó: Péter Árpád)

Héhl Gina, az egyik partner szervezet, a Kulcs Egyesület alelnöke azt mondja, nem az a fontos, hogy elrohanjunk a boltba csilivili cukiságokat vásárolni. A családban ők például nevelő céllal is töltenek meg cipősdobozt. – Korábban is részt vettünk ilyen akciókban, s azt mondtuk a gyerekeknek, válogassanak saját, jó állapotú játékaik közül olyanokat, amelyekről szívesen lemondanak, hogy más apróságoknak örömet okozzanak. Ma már maguktól ajánlják fel féltett kincseiket, megérezve, hogy adni jó. Az Egy doboznyi szeretet erről szól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.