EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Nagykanizsa

Szeretettel (is) teli cipősdobozok

Már több mint hatvan CsodaPont várja a segíteni akarókat az Egy doboznyi szeretet akció keretében. A szervezők azt kérik, töltsünk meg egy cipősdobozt apró figyelmességekkel, olyan ajándékokkal, amelyek örömet okozhatnak karácsonykor a szerényebb körülmények között élő gyerekeknek.

Az adományokat december 17-ig várják a CsodaPontokon, amelyek listáját a program honlapján lehet böngészni. Az Egy doboznyi szeretet – alig két héttel azután, hogy a fővédnök, Cseresnyés Péter államtitkár meghirdette – túllépett a város határain. Gyűjtőhelyként jelentkezett több térségi önkormányzat, sőt, néhány megyehatárhoz közeli somogyi település is csatlakozott.


A polgármesteri kabinet is CsodaPonttá alakult. Az irodában napról napra egyre több az ajándékokkal megtöltött cipősdoboz (Fotó: Péter Árpád)

A polgármesteri kabinet is CsodaPonttá alakult. Az irodában napról napra egyre több az ajándékokkal megtöltött cipősdoboz (Fotó: Péter Árpád)

Héhl Gina, az egyik partner szervezet, a Kulcs Egyesület alelnöke azt mondja, nem az a fontos, hogy elrohanjunk a boltba csilivili cukiságokat vásárolni. A családban ők például nevelő céllal is töltenek meg cipősdobozt. – Korábban is részt vettünk ilyen akciókban, s azt mondtuk a gyerekeknek, válogassanak saját, jó állapotú játékaik közül olyanokat, amelyekről szívesen lemondanak, hogy más apróságoknak örömet okozzanak. Ma már maguktól ajánlják fel féltett kincseiket, megérezve, hogy adni jó. Az Egy doboznyi szeretet erről szól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.