2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Pécs

Szobrot kaptak a Mecseki Láthatatlanok

Az 1956-os forradalom legtovább harcoló hősei, a Mecseki Láthatatlanok emlékét megidéző alkotást Kuti László szobrászművész készítette.

A tettyei szoboravatón Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, a pécsiek a szovjet megszállás után előzetes szerveződés nélkül felmentek a Mecsekbe, hogy ott folytassák a harcot. Meg akarták mutatni, hogy nem hagyják magukat, reményt adtak a remény nélkülieknek. A harcot azonban az iszonyatos túlerővel szemben hatvan éve, november 22-én ők is feladták.

Fotó: PKK

Fotó: PKK

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.