2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Pécs

Szobrot kaptak a Mecseki Láthatatlanok

Az 1956-os forradalom legtovább harcoló hősei, a Mecseki Láthatatlanok emlékét megidéző alkotást Kuti László szobrászművész készítette.

A tettyei szoboravatón Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, a pécsiek a szovjet megszállás után előzetes szerveződés nélkül felmentek a Mecsekbe, hogy ott folytassák a harcot. Meg akarták mutatni, hogy nem hagyják magukat, reményt adtak a remény nélkülieknek. A harcot azonban az iszonyatos túlerővel szemben hatvan éve, november 22-én ők is feladták.

Fotó: PKK

Fotó: PKK

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.