EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Szombathely

Szombathely Európa Kulturális Fővárosa lenne

Eddig hat magyarországi város, köztük Szombathely jelentette be, hogy pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

– Ez többet jelent egy eseményekkel teli évnél, hiszen arra kell megoldást találni, hogy a kultúra miként vehet részt a gazdaságfejlesztésben és a gazdaságélénkítésben – fogalmazott Koczka Tibor, Szombathely kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. Hozzátette: a pályázathoz jó alapot jelent a város 2000 éves múltja, a keresztény gyökerek, a kereskedő népeket és országokat évezredek óta összekötő Borostyánkő út. Szerinte elsődlegesen arra kell választ találni, hogy milyen Szombathelyet szeretnénk 2030-ban.

Fontos, hogy az emberek érezzék: jó itt élni. Ehhez széles körű társadalmi összefogásra van szükség: a város számít az egyetem, a nemzetiségek és a civilek kezdeményezéseire, ötleteire is. Az alpolgármester szerint az eredménytől függetlenül mindazon települések nyernek, amelyek egy jó alapra épülő, megvalósítható pályázatot, illetve városfejlesztési anyagot raknak össze, megfogalmaznak egy jövőképet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.