2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Egyéb Szombathely

Szombathely Európa Kulturális Fővárosa lenne

Eddig hat magyarországi város, köztük Szombathely jelentette be, hogy pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

– Ez többet jelent egy eseményekkel teli évnél, hiszen arra kell megoldást találni, hogy a kultúra miként vehet részt a gazdaságfejlesztésben és a gazdaságélénkítésben – fogalmazott Koczka Tibor, Szombathely kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. Hozzátette: a pályázathoz jó alapot jelent a város 2000 éves múltja, a keresztény gyökerek, a kereskedő népeket és országokat évezredek óta összekötő Borostyánkő út. Szerinte elsődlegesen arra kell választ találni, hogy milyen Szombathelyet szeretnénk 2030-ban.


Fontos, hogy az emberek érezzék: jó itt élni. Ehhez széles körű társadalmi összefogásra van szükség: a város számít az egyetem, a nemzetiségek és a civilek kezdeményezéseire, ötleteire is. Az alpolgármester szerint az eredménytől függetlenül mindazon települések nyernek, amelyek egy jó alapra épülő, megvalósítható pályázatot, illetve városfejlesztési anyagot raknak össze, megfogalmaznak egy jövőképet.

Kapcsolódó Cikkek