EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Szombathely

Szombathely Európa Kulturális Fővárosa lenne

Eddig hat magyarországi város, köztük Szombathely jelentette be, hogy pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

– Ez többet jelent egy eseményekkel teli évnél, hiszen arra kell megoldást találni, hogy a kultúra miként vehet részt a gazdaságfejlesztésben és a gazdaságélénkítésben – fogalmazott Koczka Tibor, Szombathely kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. Hozzátette: a pályázathoz jó alapot jelent a város 2000 éves múltja, a keresztény gyökerek, a kereskedő népeket és országokat évezredek óta összekötő Borostyánkő út. Szerinte elsődlegesen arra kell választ találni, hogy milyen Szombathelyet szeretnénk 2030-ban.


Fontos, hogy az emberek érezzék: jó itt élni. Ehhez széles körű társadalmi összefogásra van szükség: a város számít az egyetem, a nemzetiségek és a civilek kezdeményezéseire, ötleteire is. Az alpolgármester szerint az eredménytől függetlenül mindazon települések nyernek, amelyek egy jó alapra épülő, megvalósítható pályázatot, illetve városfejlesztési anyagot raknak össze, megfogalmaznak egy jövőképet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.