2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Salgótarján

Szupergyors internetet mindenkinek!

A jövő év februárban-márciusban kezdődnek el az ország 139 járásában – köztük a salgótarjániban – a Szupergyors Internet Program hálózatépítési munkái – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

– Magyarország lesz az első uniós országok egyike, ahol a közös európai határidőnél két évvel korábban, már 2018 végére valamennyi háztartásban, gazdasági társaságnál, közintézményben elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: ennek érdekében a következő alig több mint két évben 150 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.


A felmérések szerint egymillió olyan háztartás van az országban, ahol nincsenek meg a műszaki feltételei a szupergyors internetszolgáltatás kialakításának. Az internetszolgáltatók 2018 áprilisáig saját forrásból ezeknek a „fehér foltoknak” a 40-45 százalékát eltüntetik – tudatta a politikus, majd hozzátette: – A kivitelezéshez szükséges támogatási szerződéseket megkötötték, a fejlesztések előkészítése, tervezése, engedélyeztetése folyik.

Szeged, 2016. november 28. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a programról tartott szegedi sajtótájékoztatón a Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2016. november 28-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A kormány döntött arról, hogy a programban önerőből, illetve uniós támogatásból megvalósuló beruházások esetében a hatósági ügyek koordinációjáért a Csongrád megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde a felelős. A kormánymegbízott elmondta, szerepe elsősorban az lesz, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági döntések minél gyorsabban megszülessenek – összegez az MTI.


A szupergyors internet-szolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

A szupergyors internetszolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

Nógrád megyében is elindul a kivitelezés

Kapcsolódó dokumentumokból kiderül, hogy a Salgótarjáni Járás területén legkésőbb 2017 júniusában indul a kivitelezés, a tender nyertese a Magyar Telekom. A Bátonyterenyei Járásban a Gergi Háló Kft. végzi a munkát, melyet a jövő év áprilisáig kell megkezdeniük. A Pásztói Járásban az MVM Net Zrt. dolgozik majd, legkésőbb 2017 áprilisban látnak hozzá a munkához. A Szécsényi Járásban a Gergi Háló Kft. jogosult a kivitelezésre, amit itt már 2017 márciusának vége előtt megkezdenek. A Balassagyarmati Járás hálózatépítési munkáját az MVM Net Zrt. nyerte el, a kivitelezés megkezdésének határideje a szécsényi területével azonos. A Rétsági Járásban a Magyar Telekom lesz a kivitelező, a munka a jövő év közepén indul. A kivitelezés a megye területén előreláthatólag 2018 áprilisában-májusában fejeződhet be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.