EUR: 311,01 Ft
CHF: 287,85 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Egyéb Salgótarján

Szupergyors internetet mindenkinek!

A jövő év februárban-márciusban kezdődnek el az ország 139 járásában – köztük a salgótarjániban – a Szupergyors Internet Program hálózatépítési munkái – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

– Magyarország lesz az első uniós országok egyike, ahol a közös európai határidőnél két évvel korábban, már 2018 végére valamennyi háztartásban, gazdasági társaságnál, közintézményben elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: ennek érdekében a következő alig több mint két évben 150 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

A felmérések szerint egymillió olyan háztartás van az országban, ahol nincsenek meg a műszaki feltételei a szupergyors internetszolgáltatás kialakításának. Az internetszolgáltatók 2018 áprilisáig saját forrásból ezeknek a „fehér foltoknak” a 40-45 százalékát eltüntetik – tudatta a politikus, majd hozzátette: – A kivitelezéshez szükséges támogatási szerződéseket megkötötték, a fejlesztések előkészítése, tervezése, engedélyeztetése folyik.

Szeged, 2016. november 28. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a programról tartott szegedi sajtótájékoztatón a Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2016. november 28-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A kormány döntött arról, hogy a programban önerőből, illetve uniós támogatásból megvalósuló beruházások esetében a hatósági ügyek koordinációjáért a Csongrád megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde a felelős. A kormánymegbízott elmondta, szerepe elsősorban az lesz, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági döntések minél gyorsabban megszülessenek – összegez az MTI.

A szupergyors internet-szolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

A szupergyors internetszolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

Nógrád megyében is elindul a kivitelezés

Kapcsolódó dokumentumokból kiderül, hogy a Salgótarjáni Járás területén legkésőbb 2017 júniusában indul a kivitelezés, a tender nyertese a Magyar Telekom. A Bátonyterenyei Járásban a Gergi Háló Kft. végzi a munkát, melyet a jövő év áprilisáig kell megkezdeniük. A Pásztói Járásban az MVM Net Zrt. dolgozik majd, legkésőbb 2017 áprilisban látnak hozzá a munkához. A Szécsényi Járásban a Gergi Háló Kft. jogosult a kivitelezésre, amit itt már 2017 márciusának vége előtt megkezdenek. A Balassagyarmati Járás hálózatépítési munkáját az MVM Net Zrt. nyerte el, a kivitelezés megkezdésének határideje a szécsényi területével azonos. A Rétsági Járásban a Magyar Telekom lesz a kivitelező, a munka a jövő év közepén indul. A kivitelezés a megye területén előreláthatólag 2018 áprilisában-májusában fejeződhet be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.