EUR: 307,30 Ft
CHF: 282,02 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Salgótarján

Szupergyors internetet mindenkinek!

A jövő év februárban-márciusban kezdődnek el az ország 139 járásában – köztük a salgótarjániban – a Szupergyors Internet Program hálózatépítési munkái – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

– Magyarország lesz az első uniós országok egyike, ahol a közös európai határidőnél két évvel korábban, már 2018 végére valamennyi háztartásban, gazdasági társaságnál, közintézményben elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: ennek érdekében a következő alig több mint két évben 150 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

A felmérések szerint egymillió olyan háztartás van az országban, ahol nincsenek meg a műszaki feltételei a szupergyors internetszolgáltatás kialakításának. Az internetszolgáltatók 2018 áprilisáig saját forrásból ezeknek a „fehér foltoknak” a 40-45 százalékát eltüntetik – tudatta a politikus, majd hozzátette: – A kivitelezéshez szükséges támogatási szerződéseket megkötötték, a fejlesztések előkészítése, tervezése, engedélyeztetése folyik.

Szeged, 2016. november 28. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a programról tartott szegedi sajtótájékoztatón a Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2016. november 28-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A kormány döntött arról, hogy a programban önerőből, illetve uniós támogatásból megvalósuló beruházások esetében a hatósági ügyek koordinációjáért a Csongrád megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde a felelős. A kormánymegbízott elmondta, szerepe elsősorban az lesz, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági döntések minél gyorsabban megszülessenek – összegez az MTI.

A szupergyors internet-szolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

A szupergyors internetszolgáltatás 2018-ra mindenki számára elérhetővé válik Magyarországon

Nógrád megyében is elindul a kivitelezés

Kapcsolódó dokumentumokból kiderül, hogy a Salgótarjáni Járás területén legkésőbb 2017 júniusában indul a kivitelezés, a tender nyertese a Magyar Telekom. A Bátonyterenyei Járásban a Gergi Háló Kft. végzi a munkát, melyet a jövő év áprilisáig kell megkezdeniük. A Pásztói Járásban az MVM Net Zrt. dolgozik majd, legkésőbb 2017 áprilisban látnak hozzá a munkához. A Szécsényi Járásban a Gergi Háló Kft. jogosult a kivitelezésre, amit itt már 2017 márciusának vége előtt megkezdenek. A Balassagyarmati Járás hálózatépítési munkáját az MVM Net Zrt. nyerte el, a kivitelezés megkezdésének határideje a szécsényi területével azonos. A Rétsági Járásban a Magyar Telekom lesz a kivitelező, a munka a jövő év közepén indul. A kivitelezés a megye területén előreláthatólag 2018 áprilisában-májusában fejeződhet be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.