EUR: 322,21 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Terror! Karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy teherautó Berlinben – Videó!

Karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy teherautó Berlinben hétfő este, több ember meghalt, rengetegen megsérültek. Pakisztáni menekült lehetett a gázoló.

Tizenkettőre nőtt a berlini karácsonyi vásáron történt gázolás halálos áldozatainak a száma, 48-an megsérültek, egyeseknek közülük súlyos az állapota – közölte keddre virradó éjszaka a német rendőrség a Twitteren.


Az eset a német főváros nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt.

Német lapok szerint legalább ötven ember megsérült, amikor a teherautó áthajtott több bódén is.


A német főváros rendőrségének egy szóvivője a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

Pakisztáni menekült volt a gázoló

A Die Welt című napilap azt írta keddre virradóra internetes felületén rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a gázoló feltehetően pakisztáni menekült volt, aki az idén, február 16-án kért menedékjogot Németországban. Az illető állítólag ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt. Nem tudni ugyanakkor, hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal.

A német hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást a berlini gázolásról, de Thomas de Maiziére belügyminiszter nem zárta ki, hogy merénylet történt, legalábbis szerinte sok minden erre utal.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek