EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Terrortámadásra készült a tinédzser, rendőrségen akart robbantani

Hétéves börtönbüntetésre ítéltek szerdán Ausztráliában egy 18 éves fiatalt, aki terrortámadás elkövetésére készült tavaly anyák napján Melbourne-ben – jelentette a helyi média.

A tinédzser fiú tavaly májusi elfogásakor éppen csőbombákat fabrikált az otthonában, amelyeket Melbourne forgalmas üzleti központjában vagy egy pályaudvaron, esetleg egy rendőrőrsnél tervezett működésbe hozni.

Az ítélet indoklásában a bíró kifejtette: a fiatalembernek minden jel szerint szándékában állt ténylegesen használni a házilag készített robbanószerkezeteit, és csak a rendőrségi rajtaütés akadályozta meg abban, hogy véres merényletet hajtson végre, amely valószínűleg több ártatlan ember életét is kioltotta volna az ausztrál nagyvárosban.

Őrizetbe vételekor a rendőrök az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet propagandaanyagait, illetve pokolgépkészítéshez szükséges útmutatókat találtak a fiú hálószobájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.