EUR: 319,64 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Külföld

Tévedtek! Nem sikerült igazolni, hogy a gyanúsított követte el a kamionos támadást

Nem sikerült igazolni, hogy a hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett tömeges gázolás ügyében őrizetbe vett gyanúsított követte el a bűncselekményt – jelentette be kedden Klaus Kandt, a német főváros rendőrségének vezetője.

A berlini biztonsági szervek vezetőinek közös sajtótájékoztatóján Klaus Kandt kiemelte: a vizsgálatokat még nem zárták le, de nem nyert bizonyítást, hogy a gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.


Előzőleg a Die Welt című lap a hírportálján magas beosztású rendőrségi tisztviselőkre hivatkozva azt jelentette, a nyomozók már megállapították, hogy a terhére rótt bűncselekményt tagadó gyanúsított nem érintett az ügyben. A férfi ruházatán nem találtak vérnyomokat és a fegyvert sem találták meg nála, amivel lelőtték a kamionban talált lengyel sofőrt.

Ezzel új helyzet állt elő: az igazi tettes ismeretlen és szabadlábon van.


Klaus Kandt a sajtójelentést lényegében megerősítve hangsúlyozta, hogy a terrorveszély továbbra is magas Berlinben, ezért megerősítik a biztonsági intézkedéseket, az utcákon, tereken “erőteljes” a rendőri jelenlét.

Kapcsolódó Cikkek