EUR: 307,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Több millió kilométer balesetmentesen

Hagyományihoz hűen idén is megjutalmazta balesetmentesen közlekedő járművezetőit a miskolci közlekedési vállalat.

Miskolcon egy nap alatt közel 30 ezer kilométert teljesítenek az autóbuszok és villamosok a teljes hálózaton, így két nap alatt megkerülik a földet a sofőrök. Mindezt 53 járművezető teszi évtizedek óta. A balesetmentes közlekedésért járó elismerést hétévenként adják át. Egy ilyen ciklus alatt átlagosan 250 ezer kilométert teljesít egy járművezető.

Ötvenhárman kaptak oklevelet és pénzjutalmat amiért hét, tizennégy, huszonegy, huszonnyolc illetve harmincöt éve balesetmentesen vezetnek - fotó: Lokál

Ötvenhárman kaptak oklevelet és pénzjutalmat amiért hét, tizennégy, huszonegy, huszonnyolc illetve harmincöt éve balesetmentesen vezetnek – fotó: MVK Zrt.

A 35 év járművezetői tapasztalattal rendelkező  Lázár Sándor már 1 millió 250 ezer kilométert vezetett le gond nélkül. Idén a 7, 14, 21 és 28 éve balesetmentesen közlekedő busz- és villamossofőrök is jutalomban részesültek.

Lázár Sándor villamosvezető egyedüliként kapott elismerést a harmincöt éves, balesetmentes vezetésért - fotó: Lokál

Lázár Sándor villamosvezető egyedüliként kapott elismerést a harmincöt éves, balesetmentes vezetésért – fotó: MVK. Zrt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.