2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Több milliót zenéltek össze a gyerekeknek

Hatodik alkalommal adott karácsonyi jótékonysági koncertet György István fővárosi kormánymegbízott Póka Egonnal és zenész barátaikkal Kőbányán. A jótékony felajánlásoknak köszönhetően több mint hárommillió forinttal tudják támogatni a kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozását.

György István Póka Egon basszusgitárossal és profi zenésztársaival, Sipeki Zoltánnal, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel csaknem két órán keresztül régi és újabb slágereket adott elő a kőbányai KÖSZI-ben a múlt pénteken. A beszámoló szerint magánszemélyek és cégek felajánlásaiból csaknem 2,6 millió forintnyi adomány gyűlt össze a telt házas, jó hangulatú koncert végéig, amikor György István bejelentette, hogy a pár hete átvett Pro Urbe Budapest díjához járó összeget is felajánlja a jótékony célra. Így összesen több mint hárommillió forinttal tudják segíteni a kőbányai és kispesti családokat, akik tavasszal pályázhatnak majd a támogatásokra.


Adjunk a húroknak koncert 2016 DSC_4628 2016

György István és Póka Egon évek óta jótékony célért állnak össze zenélni

Az eddigi hat koncert során így összesen már tizenötmillió forintot gyűjtöttek össze, ebből volt hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti gyermekek átmeneti otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitneszeszközökkel, valamint egy kispesti bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de idősotthonoknak is szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket. Tavaly is gyerekek nyári táborozásához várták a felajánlásokat, és a támogatások átadásakor a rengeteg csillogó szempárt és a szülők örömét látva elhatározták, hogy idén is erre a célra fordítják a koncert bevételét.

 

Nem ma kezdték

György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal, abban az időben is többször zenéltek együtt. Tíz évvel később, amikor munkatársainak mesélt erről, akkori kolléganője, Dódity Gabriella vetette fel, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta visszatérő vendégekkel és adományozókkal, telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.