2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Sopron

Tökéletes évet zár Szepesi Csenge

Kiváló évet zár Sopron remek karatékája, Szepesi Csenge valamennyi versenyét nagy fölénnyel nyerte idén.


A sportoló minden megmérettetésen diadalmaskodott 2016-ban. – Kétségtelenül kiemelkedik az Európa-bajnokság, amelyet Grúziában rendeztek.


Klubomnak, Sopronnak és Magyarországnak aranyérmet hozhattam, és erre nagyon büszke vagyok. Immáron negyedszer álltam Európa csúcsán – mondta el Csenge.– Az ősz elején Londonban vettem részt egy Európa Kupa-versenyen, ahol számomra ismeretlen ellenfelekkel küzdöttem. Polacsek Zoltán edzőm örömmel látta technikai fejlődésemet, amelyet a ponterős fejrúgásokkal és az állóképességem javulásával mutattam meg.

Szepesi Csenge óriási sikereket ért el 2016-ban is Fotó: Kamikaze Kyokushin Karate Kai

Szepesi Csenge óriási sikereket ért el 2016-ban is
Fotó: Kamikaze Kyokushin Karate Kai

A karatés hölgyre 2017-ben is újabb feladatok várnak. – Lesz a magyar bajnokság, az Eb, ez mind-mind a július másodikai kazahsztáni súlycsoportos világbajnokságra való felkészülést szolgálja. A legfontosabb, hogy ott helytálljak – fejtette ki a sokszoros bajnok sportoló, akire november végén várt még egy szófiai utazás.

Csenge a Kyokushin Kamikaze Karate Kai Egyesülettel utazott Bulgáriába és edzői segítséget nyújtott az ifjúsági versenyzőknek. Túl ezen, a tehetség szeretné sportdiplomáciai kapcsolatait is elmélyíteni a külföldi karatésokkal.
Szepesi Csenge a sport mellett fogorvosként dolgozik, de rugalmasan tudja beosztani az idejét. Fontosnak tartja, hogy naponta kétszer eddzen a versenyszezonban, hogy magabiztosan léphessen a tatamira. A karate mellett kifejezetten élvezi  szakmáját, szeret embereket gyógyítani és szép mosolyt adni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.