EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Sopron

Tökéletes évet zár Szepesi Csenge

Kiváló évet zár Sopron remek karatékája, Szepesi Csenge valamennyi versenyét nagy fölénnyel nyerte idén.


A sportoló minden megmérettetésen diadalmaskodott 2016-ban. – Kétségtelenül kiemelkedik az Európa-bajnokság, amelyet Grúziában rendeztek.


Klubomnak, Sopronnak és Magyarországnak aranyérmet hozhattam, és erre nagyon büszke vagyok. Immáron negyedszer álltam Európa csúcsán – mondta el Csenge.– Az ősz elején Londonban vettem részt egy Európa Kupa-versenyen, ahol számomra ismeretlen ellenfelekkel küzdöttem. Polacsek Zoltán edzőm örömmel látta technikai fejlődésemet, amelyet a ponterős fejrúgásokkal és az állóképességem javulásával mutattam meg.

Szepesi Csenge óriási sikereket ért el 2016-ban is Fotó: Kamikaze Kyokushin Karate Kai

Szepesi Csenge óriási sikereket ért el 2016-ban is
Fotó: Kamikaze Kyokushin Karate Kai

A karatés hölgyre 2017-ben is újabb feladatok várnak. – Lesz a magyar bajnokság, az Eb, ez mind-mind a július másodikai kazahsztáni súlycsoportos világbajnokságra való felkészülést szolgálja. A legfontosabb, hogy ott helytálljak – fejtette ki a sokszoros bajnok sportoló, akire november végén várt még egy szófiai utazás.

Csenge a Kyokushin Kamikaze Karate Kai Egyesülettel utazott Bulgáriába és edzői segítséget nyújtott az ifjúsági versenyzőknek. Túl ezen, a tehetség szeretné sportdiplomáciai kapcsolatait is elmélyíteni a külföldi karatésokkal.
Szepesi Csenge a sport mellett fogorvosként dolgozik, de rugalmasan tudja beosztani az idejét. Fontosnak tartja, hogy naponta kétszer eddzen a versenyszezonban, hogy magabiztosan léphessen a tatamira. A karate mellett kifejezetten élvezi  szakmáját, szeret embereket gyógyítani és szép mosolyt adni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.