EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XV.kerület

Továbbtanulásról oktattak

A XV. kerületi önkormányzat Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája képzési, továbbtanulási és pályaorientációs börzét szervezett a Kontyfa utcai iskolában, ahol a továbbtanulás és szakmaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatást kaphatnak a középfokú képzésekről, emelt szintű és OKJ-s szakképzésekről, felvételi eljárásokról, a duális képzési rendszerről, valamint a pályaválasztásban, pályaorientációban segítséget nyújtó szakemberek és intézmények elérhetőségeiről.

Mint megtudtuk, az intézmény a 16–25 év közötti hátrányos helyzetű, munkanélküli fiataloknak segít információnyújtással, ügyintézéssel, sőt, ifjúsági munkával is. Ráadásul minden kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 12 óra között ifjúsági álláskereső klubot tartanak a Zsókavár utcai irodában, ahol a fiatalok célirányosan, az álláskeresés érdekében igénybe vehetik az iroda technikai berendezéseit, az iroda dolgozóinak felügyelete mellett. Az álláskereséssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikben folyamatosan segítséget kapnak. Ráadásul az irodában napilapok, hirdetési újságok is vannak, hogy a hozzájuk fordulók átböngészhessék azokat, sőt, számos intézménytől és cégtől keresik meg őket közvetlenül is, hogy munkát kínáljanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.