2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Továbbtanulásról oktattak

A XV. kerületi önkormányzat Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája képzési, továbbtanulási és pályaorientációs börzét szervezett a Kontyfa utcai iskolában, ahol a továbbtanulás és szakmaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatást kaphatnak a középfokú képzésekről, emelt szintű és OKJ-s szakképzésekről, felvételi eljárásokról, a duális képzési rendszerről, valamint a pályaválasztásban, pályaorientációban segítséget nyújtó szakemberek és intézmények elérhetőségeiről.

Mint megtudtuk, az intézmény a 16–25 év közötti hátrányos helyzetű, munkanélküli fiataloknak segít információnyújtással, ügyintézéssel, sőt, ifjúsági munkával is. Ráadásul minden kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 12 óra között ifjúsági álláskereső klubot tartanak a Zsókavár utcai irodában, ahol a fiatalok célirányosan, az álláskeresés érdekében igénybe vehetik az iroda technikai berendezéseit, az iroda dolgozóinak felügyelete mellett. Az álláskereséssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikben folyamatosan segítséget kapnak. Ráadásul az irodában napilapok, hirdetési újságok is vannak, hogy a hozzájuk fordulók átböngészhessék azokat, sőt, számos intézménytől és cégtől keresik meg őket közvetlenül is, hogy munkát kínáljanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.