EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XV.kerület

Továbbtanulásról oktattak

A XV. kerületi önkormányzat Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája képzési, továbbtanulási és pályaorientációs börzét szervezett a Kontyfa utcai iskolában, ahol a továbbtanulás és szakmaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatást kaphatnak a középfokú képzésekről, emelt szintű és OKJ-s szakképzésekről, felvételi eljárásokról, a duális képzési rendszerről, valamint a pályaválasztásban, pályaorientációban segítséget nyújtó szakemberek és intézmények elérhetőségeiről.

Mint megtudtuk, az intézmény a 16–25 év közötti hátrányos helyzetű, munkanélküli fiataloknak segít információnyújtással, ügyintézéssel, sőt, ifjúsági munkával is. Ráadásul minden kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 12 óra között ifjúsági álláskereső klubot tartanak a Zsókavár utcai irodában, ahol a fiatalok célirányosan, az álláskeresés érdekében igénybe vehetik az iroda technikai berendezéseit, az iroda dolgozóinak felügyelete mellett. Az álláskereséssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikben folyamatosan segítséget kapnak. Ráadásul az irodában napilapok, hirdetési újságok is vannak, hogy a hozzájuk fordulók átböngészhessék azokat, sőt, számos intézménytől és cégtől keresik meg őket közvetlenül is, hogy munkát kínáljanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.