EUR: 309,48 Ft
CHF: 266,47 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Sport

Túlélte a zuhanást, de amputálni kellett a kapus lábát

Többek között a Real Madrid, a Barcelona és a Liverpool is megemlékezett a hétfő este légi katasztrófában elhunyt brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgócsapat tagjairól.

245153_med_follmannA legfrissebb információk szerint a tragédiában 71-en veszítették életüket, köztük a csapat 19 játékosa. A hat túlélő között van a klub három tagja: két hátvéd, Alan Ruschel és Helio Hermito Zambier, illetve Jackson Follman kapus, a repülőgép kilenctagú személyzetéből ketten maradtak életben, valamint egy újságíró, aki a csapatot kísérte el a fináléra.

A mindössze 24 éves hálóőr jobb lábát amputálni kellett. Follman szülei csodának nevezték, hogy fiuk túlélte a katasztrófát. A hírek szerint Alan Ruschel már túlesett egy gerincműtéten és állapota stabil.

A csapatból három játékos nem utazott a gépen. A vezetőedző fia, Matheus Saroli útlevélproblémák miatt maradt otthon, Marcelo Boeck kapus születésnapja miatt hagyta ki az utazást, Alejandro Martinuccio pedig sérülés miatt nem került a keretbe.

A brazil csapatok többsége a tragédia után jelezte, hogy szívesen ad kölcsön játékosokat, hogy a klub folytathassa szereplését. A paraguayi bajnokságot tavaly megnyerő Club Libertad a teljes keretét felajánlotta a Chapecoense vezetőségének, amíg zajlik a csapat újraszervezése. A medellíni Atletico Nacional (amely ellen a Copa Sudamericana döntőjét játszották volna a brazilok) szolidaritása jeléül felajánlotta a kupát ellenfelének.

Együtt érez a futballvilág

Gianni Infantino: „Ezekben a nehéz időkben együtt érzünk az áldozatokkal, családjaikkal és barátaikkal.”

Wayne Rooney: „Együtt érzünk a családokkal és a barátokkal.”

Robinho: „Szomorúság tölt el, ha az elhunytakra gondolok és rengeteget imádkozom értük.”

Sergio Agüero: „Sokkoltak a történtek. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak és a barátoknak.”

Radamel Falcao: „Imádkozom a Chapecoense túlélőiért, családtagjaiért és barátaiért.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Amerikába viszik kezelésre Schumit

    Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

  • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A stadionba zárták a dühös szurkolókat

    A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.