2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Tűz a kollégiumban, őrizetben az igazgató

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával szerdán őrizetbe vettek hat embert, köztük az intézmény igazgatóját is a törökországi leánykollégiumi tűzeset miatt.

A tűzben tizenegy középiskolás diák, valamint egy alkalmazott meghalt, további huszonkét ember égési sérüléseket, füstmérgezést szenvedett. Kórházba vittek több olyan áldozatot is, aki az ablakon kiugorva menekült a lángok elől. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozta, amely a földszinten keletkezett, de a lángok a szőnyegborítás következtében gyorsan terjedtek. A főként 11–14 éves lányok a felső emeletre menekültek, de a vészkijárat zárva volt, nem tudták kinyitni, később pedig a fából készült tetőszerkezet is rájuk omlott. A vészkijárat ajtajának pedig egyszerűen nem volt kilincse. A tűzoltók három óra alatt oltották el a lángokat, majd az épületben rátaláltak az egymást ölelő holttestekre.


Alaga, 2016. november 30. Okostelefonnal készített felvétel a dél-törökországi Adana tartomány Alaga körzetében fekvő leánykollégium lángoló épületéről 2016. november 29-én. A tűzben tizenkét ember, köztük 11 középiskolás diák életét vesztette, további 22 lány szenvedett égési sérüléseket, füstmérgezést. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozhatta. (MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS)

/Fotó: MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS

Kapcsolódó Cikkek

  • Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

  • Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.