2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Tűz a kollégiumban, őrizetben az igazgató

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával szerdán őrizetbe vettek hat embert, köztük az intézmény igazgatóját is a törökországi leánykollégiumi tűzeset miatt.

A tűzben tizenegy középiskolás diák, valamint egy alkalmazott meghalt, további huszonkét ember égési sérüléseket, füstmérgezést szenvedett. Kórházba vittek több olyan áldozatot is, aki az ablakon kiugorva menekült a lángok elől. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozta, amely a földszinten keletkezett, de a lángok a szőnyegborítás következtében gyorsan terjedtek. A főként 11–14 éves lányok a felső emeletre menekültek, de a vészkijárat zárva volt, nem tudták kinyitni, később pedig a fából készült tetőszerkezet is rájuk omlott. A vészkijárat ajtajának pedig egyszerűen nem volt kilincse. A tűzoltók három óra alatt oltották el a lángokat, majd az épületben rátaláltak az egymást ölelő holttestekre.


Alaga, 2016. november 30. Okostelefonnal készített felvétel a dél-törökországi Adana tartomány Alaga körzetében fekvő leánykollégium lángoló épületéről 2016. november 29-én. A tűzben tizenkét ember, köztük 11 középiskolás diák életét vesztette, további 22 lány szenvedett égési sérüléseket, füstmérgezést. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozhatta. (MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS)

/Fotó: MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.