2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Tűz a kollégiumban, őrizetben az igazgató

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával szerdán őrizetbe vettek hat embert, köztük az intézmény igazgatóját is a törökországi leánykollégiumi tűzeset miatt.

A tűzben tizenegy középiskolás diák, valamint egy alkalmazott meghalt, további huszonkét ember égési sérüléseket, füstmérgezést szenvedett. Kórházba vittek több olyan áldozatot is, aki az ablakon kiugorva menekült a lángok elől. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozta, amely a földszinten keletkezett, de a lángok a szőnyegborítás következtében gyorsan terjedtek. A főként 11–14 éves lányok a felső emeletre menekültek, de a vészkijárat zárva volt, nem tudták kinyitni, később pedig a fából készült tetőszerkezet is rájuk omlott. A vészkijárat ajtajának pedig egyszerűen nem volt kilincse. A tűzoltók három óra alatt oltották el a lángokat, majd az épületben rátaláltak az egymást ölelő holttestekre.


Alaga, 2016. november 30. Okostelefonnal készített felvétel a dél-törökországi Adana tartomány Alaga körzetében fekvő leánykollégium lángoló épületéről 2016. november 29-én. A tűzben tizenkét ember, köztük 11 középiskolás diák életét vesztette, további 22 lány szenvedett égési sérüléseket, füstmérgezést. A tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozhatta. (MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS)

/Fotó: MTI/EPA/DHA/DEPO PHOTOS

Kapcsolódó Cikkek