EUR: 318,95 Ft
CHF: 274,45 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb Székesfehérvár

Új elképzelésekkel a jövőbe mutat a Park Város

Bár sokáig mélyponton volt, de már teljes magabiztossággal állíthatjuk, hogy az év végére magunk mögött hagytuk az ingatlanpiaci válságot, az elmúlt két évben egyértelműen a növekedésé volt a főszerep.

Kiváló példa erre a Park Város, mely az új építésű lakások legnagyobb projektje az elmúlt években Székesfehérváron. A Park Város beruházói új elképzelésekkel, jövőbe mutató módon akarnak lakóparkokat építeni a megyeszékhelyen.


Az ingatlanberuházást végző cég első emberével, Györkös Gáborral, és az új lakásokat kizárólagosan értékesítő Märcz Ingatlaniroda ügyvezető-tulajdonosával, Märcz Ágnessel beszélgettünk az új projektről.

A Park Város az elmúlt évek legnagyobb újlakás-beruházása Székesfehérváron; nem tartják kockázatosnak egy ekkora volumenű projekt elindítását?


– A jelenlegi pozitív piaci trendek megengedik azt, hogy merjünk nagyobbat álmodni. Mi nem szeretünk kockáztatni, ezért soha nem is teszünk így. Mi mindig ugyanazzal a tapasztalt tervezőirodával, ugyanazokkal a bevált kivitelező cégekkel, ugyanazzal az ügyvédi irodával dolgozunk, és természetesen az értékesítést is mindig rutinos szakemberekre bízzuk. A csapatunk mindig ugyanaz, így az eredmény is mindig pozitív és minőségi, így nem látjuk kockázatosnak a projektjeinket sem.

Biatorbágy, 2006. december 6. Házépítés az egyik lakóparkban Biatorbágyon. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Ismét fellendülőben van az ingatlanpiac (képünk illusztráció) Fotó: H. Szabó Sándor

Mi a garancia arra, hogy ennyi pénzért az elvárt minőséget kapja a vásárló?

– Az építőiparban hatványozottan igaz az a tétel, hogy a nagyobb projektet fajlagosan olcsóbban lehet megvalósítani. Ezért is építünk Győrben és Székesfehérváron minimum 60–90 lakásos házakat. A garancia pedig nemcsak pénzkérdés, hanem személyi kérdés is. Fontos, hogy a projekt minden szereplője rendelkezzen több sikeres beruházással referenciaként. Emiatt dolgozunk mindig azokkal a cégekkel, amelyek már bizonyítottak korábban a minőség terén. Referenciamunkáinkat bárki ellenőrizheti és meggyőződhet róla, hogy nálunk valóban a minőség az első.

Nem kérdés, hogy egy új beruházás legfontosabb tényezője a lokáció, miért pont a Fűtőház utcára esett a választásuk?

– Nálunk egy beruházás mindig azzal indul, hogy körültekintően megválasztjuk a beépítendő telket. Szerencsénkre már a kezdetektől kaptunk szakmai támogatást a Märcz irodától és az ő segítségükkel találtuk meg ezt a kiváló lokációt is. Fontos számunkra, hogy minden infrastruktúra közel legyen, ugyanakkor nyugodt környéken épüljön a projekt. Mindez igaz a Park Városra is, hiszen boltok, oktatási intézmények, gyógyszertárak találhatók a közelben és a belvárostól sem esik messze, ugyanakkor csendes, családi házas övezetben van a telek. Közlekedés szempontjából is optimális az elhelyezkedés, hiszen a park közvetlen közelében vannak a helyi járatos buszmegállók és a nemrégiben teljesen felújított központi vasútállomás is, ami a modernizációnak köszönhetően sokkal csendesebb lett. Gyakorlatilag ez a lakópark az elhelyezkedésénél fogva a vevők minden igényét kielégíti. Egyértelmű tehát, hogy a vásárlók a pénzükért értékálló ingatlant kapnak.

Mikorra várható az első épületek átadása?

– Terveink szerint 2017 augusztusában.

Kapcsolódó Cikkek