2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Hódmezővásárhely

Új helyszín, változatlan öröm

Közel ezer gyerek karácsonyát varázsolták szebbé Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A megjelentek színdarabot láthattak, majd ajándékot választhattak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város vezetése 2003-ban elindított egy olyan kezdeményezést, amelynek keretében megajándékozza a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokat, hiszen nekik a karácsony mindig nehezebb.


HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 4

Az elmúlt években a Fekete Sas adott otthont a Gyerekkarácsonynak, idén viszont új helyszínen, a BFMK-ban lepték meg az apróságokat.

– 2003-ban megkerestük a vállalkozókat, magánszemélyeket, civil szervezeteket, baráti közösségeket, hogy adományukkal segítsék ezt a kezdeményezést. Akkor nagyon jól sikerült, így azóta is – immáron 14 éve – megtartjuk a Gyerekkarácsonyt. Ebben az évben is gyűjtést szerveztünk. Több mint négymillió forint gyűlt össze, amiből finanszírozni tudtuk ezt a nagyon szép ajándéközönt – mondta el Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 3

Ajándékok tengerében a vásárhelyi gyerekek.

Tizenhárom éven keresztül a Fekete Sas adott otthont a rendezvénynek, idén viszont frissítettek egy kicsit, és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (BFMK) várták a gyerekeket. Közülük nagyon sokan még nem jártak ebben az intézményben, így többen csillogó szemmel néztek körbe.


HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 1

Az elmúlt években a Fekete Sas adott otthont a Gyerekkarácsonynak, idén viszont új helyszínen, a BFMK-ban lepték meg az apróságokat.

Szombaton és vasárnap is  a „Róka Rudi karácsonya” című előadást tekinthették meg az egybegyűltek, majd játékokat, illetve könyveket választhattak maguknak. Természetesen az édességek sem maradhattak el, a BFMK előtt a szervezők megvendégelték a kicsiket.

A december 17–18-ai rendezvényen közel ezer gyermeket ajándékoztak meg, akik rengeteg ajándék közül választhattak. Korcsoportok szerint négy kategóriába rendezték a játékokat, könyveket, így mindenki az életkorának megfelelő ajándékot kapott.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.