2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Egyéb Hódmezővásárhely

Új helyszín, változatlan öröm

Közel ezer gyerek karácsonyát varázsolták szebbé Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A megjelentek színdarabot láthattak, majd ajándékot választhattak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város vezetése 2003-ban elindított egy olyan kezdeményezést, amelynek keretében megajándékozza a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokat, hiszen nekik a karácsony mindig nehezebb.


HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 4

Az elmúlt években a Fekete Sas adott otthont a Gyerekkarácsonynak, idén viszont új helyszínen, a BFMK-ban lepték meg az apróságokat.

– 2003-ban megkerestük a vállalkozókat, magánszemélyeket, civil szervezeteket, baráti közösségeket, hogy adományukkal segítsék ezt a kezdeményezést. Akkor nagyon jól sikerült, így azóta is – immáron 14 éve – megtartjuk a Gyerekkarácsonyt. Ebben az évben is gyűjtést szerveztünk. Több mint négymillió forint gyűlt össze, amiből finanszírozni tudtuk ezt a nagyon szép ajándéközönt – mondta el Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 3

Ajándékok tengerében a vásárhelyi gyerekek.

Tizenhárom éven keresztül a Fekete Sas adott otthont a rendezvénynek, idén viszont frissítettek egy kicsit, és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (BFMK) várták a gyerekeket. Közülük nagyon sokan még nem jártak ebben az intézményben, így többen csillogó szemmel néztek körbe.


HO_gyerekkarácsony karácsony gyerekek ajándék 1

Az elmúlt években a Fekete Sas adott otthont a Gyerekkarácsonynak, idén viszont új helyszínen, a BFMK-ban lepték meg az apróságokat.

Szombaton és vasárnap is  a „Róka Rudi karácsonya” című előadást tekinthették meg az egybegyűltek, majd játékokat, illetve könyveket választhattak maguknak. Természetesen az édességek sem maradhattak el, a BFMK előtt a szervezők megvendégelték a kicsiket.

A december 17–18-ai rendezvényen közel ezer gyermeket ajándékoztak meg, akik rengeteg ajándék közül választhattak. Korcsoportok szerint négy kategóriába rendezték a játékokat, könyveket, így mindenki az életkorának megfelelő ajándékot kapott.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.

 • Szeretettel teli dobozok

  Szeretettel teli dobozok

  Idén is meghirdetik az Egy doboznyi szeretet elnevezésű programot Nagykanizsán. Az adventi jótékonysági akció – amelynek ötlete a református gyülekezettől származott – tavalyra városi összefogássá erősödött, s szinte hihetetlen sikerrel zárult.