EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Békéscsaba

Új mestereket köszöntöttek

November 23-án a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál mesteravató ünnepséget tartottak, amelynek keretében 93 szakember vehette át mesterbizonyítványát.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elmondta, a hazai mesterképzés a felnőttképzés egyik eleme, amely a szakmunkás képzettséggel rendelkezők számára előrelépési lehetőséget jelent.


Fotó: Lokál Az új mesterek részt vehetnek majd az utánpótlás képzésében

Fotó: Lokál
Az új mesterek részt vehetnek majd az utánpótlás képzésében

Célja a tevékenység magas színvonalú művelése, a tisztességes vállalkozások tekintélyének visszaállítása, megőrzése, hogy etikai és minőségi garanciát nyújtson a megrendelőnek, rangot adjon a mester cím viselőjének. 2015. szeptember elseje óta gyakorlati képzésben oktatóként csak olyan személy vehet részt, aki mestervizsgával rendelkezik. Nehéz éven vannak túl, akik most megszerezték ezt a címet, hiszen nem volt könnyű visszaülni az iskolapadba, esténként a szakkönyveket bújni vagy éppen 40 oldalas dolgozatokat készíteni. De bizonyára megérte!

Fotó: Lokál Az új mesterek

Fotó: Lokál
Az új mesterek

Palotás József, a Nemzeti Szakképzési- és Felnőttképzési Hivatal főigazgatói jogkörben eljáró szakmai főigazgatója arról számolt be, hogy mindig örömmel érkezik Békéscsabára, hiszen a megyei kamara innovatív, országos szinten kiemelkedő eredményeket tud felmutatni. A mesterek szerepét a duális képzés tekintetében azért látja nagyon fontosnak, mert a gyakorlati képzés során rajtuk is múlik, hogyan fejlődik az utánpótlás, később milyen szakemberekké válnak a tanulók. Ezért biztat mindenkit a továbbtanulásra, a fejlődésre, majd a tudás átadására.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.