EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Békéscsaba

Új mestereket köszöntöttek

November 23-án a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál mesteravató ünnepséget tartottak, amelynek keretében 93 szakember vehette át mesterbizonyítványát.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elmondta, a hazai mesterképzés a felnőttképzés egyik eleme, amely a szakmunkás képzettséggel rendelkezők számára előrelépési lehetőséget jelent.


Fotó: Lokál Az új mesterek részt vehetnek majd az utánpótlás képzésében

Fotó: Lokál
Az új mesterek részt vehetnek majd az utánpótlás képzésében

Célja a tevékenység magas színvonalú művelése, a tisztességes vállalkozások tekintélyének visszaállítása, megőrzése, hogy etikai és minőségi garanciát nyújtson a megrendelőnek, rangot adjon a mester cím viselőjének. 2015. szeptember elseje óta gyakorlati képzésben oktatóként csak olyan személy vehet részt, aki mestervizsgával rendelkezik. Nehéz éven vannak túl, akik most megszerezték ezt a címet, hiszen nem volt könnyű visszaülni az iskolapadba, esténként a szakkönyveket bújni vagy éppen 40 oldalas dolgozatokat készíteni. De bizonyára megérte!

Fotó: Lokál Az új mesterek

Fotó: Lokál
Az új mesterek

Palotás József, a Nemzeti Szakképzési- és Felnőttképzési Hivatal főigazgatói jogkörben eljáró szakmai főigazgatója arról számolt be, hogy mindig örömmel érkezik Békéscsabára, hiszen a megyei kamara innovatív, országos szinten kiemelkedő eredményeket tud felmutatni. A mesterek szerepét a duális képzés tekintetében azért látja nagyon fontosnak, mert a gyakorlati képzés során rajtuk is múlik, hogyan fejlődik az utánpótlás, később milyen szakemberekké válnak a tanulók. Ezért biztat mindenkit a továbbtanulásra, a fejlődésre, majd a tudás átadására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.