EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Újra lesz közvetlen járat Budapest és Lisszabon között

Újra közlekedni fog júliustól a TAP légitársaság Budapest és Lisszabon között, a portugál légicég heti hét járatot üzemeltet majd ezen a vonalon.

Szolnok Péter, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2004-ben kezdtek el repülni az útvonalon Prága érintésével, majd az idén tavasszal egy cégátalakítás miatt felfüggesztették a járatot, mert nem hozta a megfelelő pénzügyi mutatókat, és géphiány is volt a légitársaságnál.

Az új gépek megérkezésével a TAP 2017. július 1-jével ismét elindítja a járatot, amely immár közvetlen lesz. Emellett a TAP újranyitja a torontói, Las Palmas-i, alicantei, stuttgarti és bukaresti járatokat is.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője ismertette, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal bővült az előző évihez képest, hamarosan már a tizenegymilliomodik utast köszönthetik a reptéren. Megjegyezte, hogy a budapesti repülőtér jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőtér Európában a forgalmat tekintve.

Tájékoztatott arról, hogy januárban elkezdődik az új móló építése a 2B terminálon, amely a gépek kiszolgálását könnyíti meg, és növeli az utaskiszolgáló kapacitást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.