EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

Újra lesz közvetlen járat Budapest és Lisszabon között

Újra közlekedni fog júliustól a TAP légitársaság Budapest és Lisszabon között, a portugál légicég heti hét járatot üzemeltet majd ezen a vonalon.

Szolnok Péter, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2004-ben kezdtek el repülni az útvonalon Prága érintésével, majd az idén tavasszal egy cégátalakítás miatt felfüggesztették a járatot, mert nem hozta a megfelelő pénzügyi mutatókat, és géphiány is volt a légitársaságnál.


Az új gépek megérkezésével a TAP 2017. július 1-jével ismét elindítja a járatot, amely immár közvetlen lesz. Emellett a TAP újranyitja a torontói, Las Palmas-i, alicantei, stuttgarti és bukaresti járatokat is.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője ismertette, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal bővült az előző évihez képest, hamarosan már a tizenegymilliomodik utast köszönthetik a reptéren. Megjegyezte, hogy a budapesti repülőtér jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőtér Európában a forgalmat tekintve.

Tájékoztatott arról, hogy januárban elkezdődik az új móló építése a 2B terminálon, amely a gépek kiszolgálását könnyíti meg, és növeli az utaskiszolgáló kapacitást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.