EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Retteg Bróker Marcsi családja – Videó!

Féltem a gyerekeimet, most, hogy anyut hazahozták, újra kezdődik a rémálom – panaszolta sírva Bróker Marcsi lánya a legjobb barátjának. Krisztina és nővére éppen azért menekült egy másik kisvárosba, mert a dühös károsultak már az ő gyerekeiket is megfenyegették.

A karcagiak a hírekből értesültek arról, hogy a belize-i turistaparadicsomban bujkáló D. Sándornét, vagyis Bróker Marcsikát, a Kun-Mediátor vezetőjét hazahozták a magyar rendőrök. A hatóság tavaly áprilisban 20 milliárd forintos sikkasztás miatt adott ki körözést ellene. Marcsika fegyelmezett volt, menekülése óta sem a férjével, sem a lányaival, Erikával és Krisztinával nem váltott egy szót sem, nehogy rátaláljon a hatóság.


A 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el /Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

. A 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el. /Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

– Most, hogy anyut hazahozták, vége a nyugalmunknak, újra kezdődik a rémálom. Féltem a kisfiamat és a kislányomat, mióta tavaly a dühös károsultak zaklattak és megfenyegettek minket. Azt mondták, bajuk eshet a gyerekeimnek, ha nem kapják vissza a pénzüket – panaszolta sírva Krisztina a legjobb barátjának, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Állítja, Erika kozmetikusként dolgozik, Krisztina bolti eladó, semmi közük nem volt az édesanyjuk üzleti dolgaihoz. Mégis Jászberényig kellett menekülniük, most ott laknak.

Bróker Marcsi karcagi otthona beleolvad a környezetébe. Csak a férje, a 65 éves Sanyi bácsi lakik ott, aki tavaly óta súlyos beteg. Sanyi bácsi nemrég jött haza a kemoterápiás kezelésről, ami annyira megviselte, hogy a kapuhoz sem tud kijönni. A szomszédja dühösen legyint, amikor becsöngetünk hozzá.


broker-marcsi-haz-karcag

– Bíztam Marcsiban, mégis meglopott. Amikor a postánál lejárt a megtakarításom, átsétáltam a helyi bankfiókba, hogy szeretném lekötni a pénzemet, ajánljanak egy jó konstrukciót. Az ügyintéző azt felelte: akkor ne ide jöjjön, keresse meg Marcsikát. Igen, a szomszéd Marcsikát ajánlotta, aki korábban épp annak a fióknak a vezetője volt. Marcsika éveken át 12 százalékos kamatot fizetett, később munkát is adott az irodájában. Egyik reggel a kezdéshez pénzt akartam elővenni, de éjjel valaki kiürítette a páncélszekrényt. Nemhogy a fizetésemet nem kaptam meg, de az utolsó fillérig elveszítettem minden megtakarításomat. Ezer károsult várja még, hogy viszontlássa a pénzét, de esély sincs rá – kesereg.

Budapest, 2016. december 13. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kísérik Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett, egy Belize-hez tartozó szigeten elfogott és hazahozott vezetőjét a Liszt Ferenc-repülőtéren 2016. december 13-án. A 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kísérik Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett, egy Belize-hez tartozó szigeten elfogott és hazahozott vezetőjét a Liszt Ferenc-repülőtéren /Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

D. Sándorné előzetes letartóztatásáról várhatóan pénteken döntenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.