EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Érd

Ünnepség és véradás

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa csaknem harminc évvel ezelőtt, 1987. december 5-én határozott úgy, hogy november 27-e legyen a véradók napja, alkalom az önkéntes segítők megbecsülése intézményes kifejezésének. A térítésmentes véradás megszervezésében a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt.

A szakemberek szerint a biztonságos hazai ellátáshoz évente 500 ezer egység vérre van szükség, azaz évente csaknem félmillió önkéntes véradományát, önzetlen segítségét várják a szervezők.


Aki vért ad – saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

Aki vért ad, saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva
Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete 2. számú területének érdi körzete december 16-án 16 órakor Diósdon, az Eötvös József Német Nemzetiségi Iskolában (Diósd, Gárdonyi Géza u. 14.) ünnepli meg a „csendes hősöket”, az önzetlen véradókat: kitüntetéseket vehetnek át a szervezők és a véradást támogató helyszínek képviselői is. Mint Janzsó Mónika területi szervező a Lokál Extra munkatársának elmondta, ugyanitt véradásra is lesz lehetőség 15 óra és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.