EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Érd

Ünnepség és véradás

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa csaknem harminc évvel ezelőtt, 1987. december 5-én határozott úgy, hogy november 27-e legyen a véradók napja, alkalom az önkéntes segítők megbecsülése intézményes kifejezésének. A térítésmentes véradás megszervezésében a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt.

A szakemberek szerint a biztonságos hazai ellátáshoz évente 500 ezer egység vérre van szükség, azaz évente csaknem félmillió önkéntes véradományát, önzetlen segítségét várják a szervezők.


Aki vért ad – saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

Aki vért ad, saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva
Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete 2. számú területének érdi körzete december 16-án 16 órakor Diósdon, az Eötvös József Német Nemzetiségi Iskolában (Diósd, Gárdonyi Géza u. 14.) ünnepli meg a „csendes hősöket”, az önzetlen véradókat: kitüntetéseket vehetnek át a szervezők és a véradást támogató helyszínek képviselői is. Mint Janzsó Mónika területi szervező a Lokál Extra munkatársának elmondta, ugyanitt véradásra is lesz lehetőség 15 óra és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.