2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Érd

Ünnepség és véradás

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa csaknem harminc évvel ezelőtt, 1987. december 5-én határozott úgy, hogy november 27-e legyen a véradók napja, alkalom az önkéntes segítők megbecsülése intézményes kifejezésének. A térítésmentes véradás megszervezésében a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt.

A szakemberek szerint a biztonságos hazai ellátáshoz évente 500 ezer egység vérre van szükség, azaz évente csaknem félmillió önkéntes véradományát, önzetlen segítségét várják a szervezők.


Aki vért ad – saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

Aki vért ad, saját magát adja, hálát és köszönetet nem várva
Fotó: pestmegye.voroskereszt.hu/

A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete 2. számú területének érdi körzete december 16-án 16 órakor Diósdon, az Eötvös József Német Nemzetiségi Iskolában (Diósd, Gárdonyi Géza u. 14.) ünnepli meg a „csendes hősöket”, az önzetlen véradókat: kitüntetéseket vehetnek át a szervezők és a véradást támogató helyszínek képviselői is. Mint Janzsó Mónika területi szervező a Lokál Extra munkatársának elmondta, ugyanitt véradásra is lesz lehetőség 15 óra és 18 óra között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.