2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb Eger

Van, aki forrón szereti!

Tapasztalatok és barátságok köttetnek, cserélődnek évente 365 alkalommal, hiszen egy nap sem maradhat chili jóga nélkül az egri bevásárlóközpontban, ahol a vásárlótértől elkülönített területen, igazi harmonikus kis szigetként emelkedik ki az egzotikus berendezésű, nyugalmat sugárzó jógaterem.

Sokak számára ismert, hogy ennek a különleges módszernek a magyarországi elterjesztője a rendkívül csinos televíziós műsorvezető, Pártos Csilla, akivel havonta egyszer az egri csajok is találkozhatnak, így első kézből kaphatnak erősítést e különleges mozgásforma kidolgozójától.


A chili jóga egri meghonosítója, Szomszéd Ágnes méltán népszerű az óráira járó hölgyek körében, hiszen Áginak nemcsak az órái, de már a személyisége is azt a derűt, nyugalmat és empátiát sugallja, amelynek nyomán egyedülálló élményben lesz része annak, aki úgy dönt, ellátogat a jógára és átmelegíti testét.

Szomszéd Ágnes jógaoktató

Szomszéd Ágnes jógaoktató

 

Felmelegíti a testet és lelket

A chili jóga az úgynevezett hot jóga irányzatához tartozik, azonban oktatói és művelői egyetértenek abban, hogy sokkal többet nyújt a testnek és a léleknek, mint gondolnánk. Ha a technikai részét nézzük, elmondható, hogy az infralámpa nyújtotta előnyökre támaszkodik ez a jótékony hatású mozgásforma, azonban nem teszi izzadttá, nehézzé és forróvá a levegőt a jógaóra alatt, nem hasonlítható az infraszaunához.

Szomszéd Ágnes hatalmas lelkesedéssel beszél hivatásáról, amely hozzá hasonlóan sokak életstílusává is vált.


– Nagyon szeretem, hogy csupa lelkes, önmagáért és a testéért tenni akaró lány jár hozzánk, akik mindig számíthatnak ránk. Nem kell semmi különleges dologra gondolni: csupán a körülöttünk lévő kézzelfogható közeg, a falak, a padló lesz meleg, valamint a mi testünk melegszik fel annyira, hogy kellemes hatást eredményez. Az órán a vendégek felett világító infralámpák melege négy millimétertől egészen négy centiméter mélységig be tud hatolni a bőr alá, és ott fejti ki nyugtató, gyógyító, méregtelenítő hatását. A chili jóga alatt nem lehet megsérülni, mert az izmok és a szalagok minden esetben tökéletesen be vannak melegedve. Ezáltal sokkal alaposabban és gyorsabban regenerálódik a szervezetünk, ami valójában egy sejtszintű méregtelenítés is – magyarázza a chili jóga jótékony hatásait Szomszéd Ágnes.

Jógaterem az egri bevásárlóközpontban

Jógaterem az egri bevásárlóközpontban

 

– Mi, akik Magyarország különböző településein chilijóga-órákat tartunk, mindannyian Pártos Csilla személyes tanítványai vagyunk – mondja Ági, aki nagyon büszke arra, hogy egy olyan különleges mozgás és relaxációs kultúra tolmácsolója Egerben, amelyet magától a módszer kidolgozójától első kézből tanulhatott meg.

A kismamáktól egészen a 70 éves idősekig is találunk chili jógázót Egerben, ráadásul a gyerekjóga is nagyon népszerű, hiszen a gyerekek anyukájukkal együtt jöhetnek, és amíg a mama feltöltődik, a kicsik is le vannak kötve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.