2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Eger

Van, aki forrón szereti!

Tapasztalatok és barátságok köttetnek, cserélődnek évente 365 alkalommal, hiszen egy nap sem maradhat chili jóga nélkül az egri bevásárlóközpontban, ahol a vásárlótértől elkülönített területen, igazi harmonikus kis szigetként emelkedik ki az egzotikus berendezésű, nyugalmat sugárzó jógaterem.

Sokak számára ismert, hogy ennek a különleges módszernek a magyarországi elterjesztője a rendkívül csinos televíziós műsorvezető, Pártos Csilla, akivel havonta egyszer az egri csajok is találkozhatnak, így első kézből kaphatnak erősítést e különleges mozgásforma kidolgozójától.


A chili jóga egri meghonosítója, Szomszéd Ágnes méltán népszerű az óráira járó hölgyek körében, hiszen Áginak nemcsak az órái, de már a személyisége is azt a derűt, nyugalmat és empátiát sugallja, amelynek nyomán egyedülálló élményben lesz része annak, aki úgy dönt, ellátogat a jógára és átmelegíti testét.

Szomszéd Ágnes jógaoktató

Szomszéd Ágnes jógaoktató

 

Felmelegíti a testet és lelket

A chili jóga az úgynevezett hot jóga irányzatához tartozik, azonban oktatói és művelői egyetértenek abban, hogy sokkal többet nyújt a testnek és a léleknek, mint gondolnánk. Ha a technikai részét nézzük, elmondható, hogy az infralámpa nyújtotta előnyökre támaszkodik ez a jótékony hatású mozgásforma, azonban nem teszi izzadttá, nehézzé és forróvá a levegőt a jógaóra alatt, nem hasonlítható az infraszaunához.

Szomszéd Ágnes hatalmas lelkesedéssel beszél hivatásáról, amely hozzá hasonlóan sokak életstílusává is vált.


– Nagyon szeretem, hogy csupa lelkes, önmagáért és a testéért tenni akaró lány jár hozzánk, akik mindig számíthatnak ránk. Nem kell semmi különleges dologra gondolni: csupán a körülöttünk lévő kézzelfogható közeg, a falak, a padló lesz meleg, valamint a mi testünk melegszik fel annyira, hogy kellemes hatást eredményez. Az órán a vendégek felett világító infralámpák melege négy millimétertől egészen négy centiméter mélységig be tud hatolni a bőr alá, és ott fejti ki nyugtató, gyógyító, méregtelenítő hatását. A chili jóga alatt nem lehet megsérülni, mert az izmok és a szalagok minden esetben tökéletesen be vannak melegedve. Ezáltal sokkal alaposabban és gyorsabban regenerálódik a szervezetünk, ami valójában egy sejtszintű méregtelenítés is – magyarázza a chili jóga jótékony hatásait Szomszéd Ágnes.

Jógaterem az egri bevásárlóközpontban

Jógaterem az egri bevásárlóközpontban

 

– Mi, akik Magyarország különböző településein chilijóga-órákat tartunk, mindannyian Pártos Csilla személyes tanítványai vagyunk – mondja Ági, aki nagyon büszke arra, hogy egy olyan különleges mozgás és relaxációs kultúra tolmácsolója Egerben, amelyet magától a módszer kidolgozójától első kézből tanulhatott meg.

A kismamáktól egészen a 70 éves idősekig is találunk chili jógázót Egerben, ráadásul a gyerekjóga is nagyon népszerű, hiszen a gyerekek anyukájukkal együtt jöhetnek, és amíg a mama feltöltődik, a kicsik is le vannak kötve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.