EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Belföld

Vihar! Kidőlt fák, villanyoszlopok a fővárosban

A hajnali 3 óra óta tartó szélvihar miatt több mint harminc helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, kevéssel 8 óra előtt.

Tájékoztatása szerint jelenleg tíz helyen dolgoznak a tűzoltók, többnyire fakidőlések okozta anyagi káros eseteknél.


A XV. kerületben egy 10 méternél magasabb fa a Szántóföld utca mindkét sávját elzárja, Hűvösvölgyben, a Dámvad utcában egy ház oldalának dőlt egy fa, a X. kerületben, a Bolgár utcában pedig három autót rongáltak meg a nagyobb leszakadó faágak.

Nem közlekedik a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán péntek reggel.

Közlésük szerint a biztosítóberendezés hibásodott meg, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Pótlóbuszokat kellett beállítani a Rákospalota-Újpest-Veresegyház-Vácrátót vonalszakaszra is, mert a viharos erejű szél miatt a kora reggeli óráktól kezdve nincs vonalfeszültség a vasúti felsővezeték-rendszerben.

Jelentős késések várhatók a veresegyházi elővárosi vonalon a reggeli forgalomban, miután a vonatok egyelőre nem közlekedhetnek a műszaki, áramellátási hiba miatt.

Kapcsolódó Cikkek