EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Világszerte gyászszünetet kér a FIFA

Minden hétvégi mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazil Chapecoense csapatát ért repülőgép-szerencsétlenség miatt.

A FIFA pénteken arra is felszólította a csapatokat, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára a bajnoki meccseken.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdán közölte, hogy a hétvégén egyperces néma gyászszünettel kezdődnek a hivatalos mérkőzések.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata hétfőn este zuhant le Kolumbiában, röviddel a medellíni repülőtéren tervezett leszállás előtt. A hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek kifogyott az üzemanyaga. A katasztrófát a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük a Copa Sudamericana döntőjére utazó Chapecoense 19 játékosa.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).