EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,56 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Miskolc

Visszatért a Rotor!

December 16-án a Corner Stage-ben lesz egy karácsonyi koncert, ahol talán még a legendás Metálkarácsonyok hangulata is felidéződik. Ezen az estén két zenekar lép föl, egyik a miskolci Rotor, vendége pedig a szintén metálos őskövületnek számító debreceni Diktátor.

A nyolcvanas évek közepétől működő miskolci csapat négy év kihagyás után, idén újra aktivizálódott, és egy új basszusgitárossal, Wágner Gáborral mutatkozott be februárban. Azóta a zenészek néhány új számot is készítettek, ezekből ezen az estén is játszanak majd párat. A történet érdekessége, hogy néhány évvel ezelőtt az éppen nem is működő zenekar a lemezkiadójától felkérést kapott egy válogatáslemez elkészítésére.

Harminc éve a pályán - fotó: Lokál

Harminc éve a pályán – fotó: Lokál

A munkálatok elkezdődtek, a zenekar döntése szerint minden – erre az albumra szánt – régi dalt újra feljátszottak a stúdióban. A felvételek után háromszor is újrakeverték az anyagot, hogy a lehető legtökéletesebb hangzást érjék el. A srácok addig-addig dolgozgattak a stúdióban, amíg annyira fellelkesedtek, hogy néhány új zenei téma kapcsán új dalokat is írtak, és megtörtént az újbóli nekirugaszkodás, így újra életet leheltek a formációba.

Újra életre kelt a Rotor - fotó: Lokál

Újra életre kelt a Rotor – fotó: Lokál

Jelen állás szerint már ott tartanak, hogy jövő év végére egy csak új dalokat tartalmazó CD-jük is megjelenik, addig viszont az a bizonyos válogatásalbum – az első ilyen gyűjtemény a zenekar életében – kerül a piacra 2017 elején, mellé pedig csatolnak egy DVD-t is, amely egy dokumentumfilm keretében mutatja be a zenekar 30 éves pályáját, régi videókkal, fotókkal, klipekkel, koncertfelvétel-részletekkel, interjúkkal. Ennek az anyagnak az előzetes promóciójaként már elkészült egy videoklip a Pokoli éj című ősrégi szerzeményre, amely októberben debütált a videómegosztókon, de már új dalra is hamarosan készül klip, jövő év elején a Húsz év múlva című szerzeményük jön ki megfilmesítve.

Az emlegetett dokumentumfilm készítése Fekete Szilárdot, a zenekar dobosát arra ösztönözte, hogy könyvet írjon a zenekarról. Tőle tudtuk meg azt a kulisszatitkot is, hogy a videók készítésében már a gyerekei is részt vettek, így majdhogynem családi vállalkozásként üzemel a zenekar háttere. Aki szereti a klasszikus metálzenét, az december közepén egy korszakokon átívelő eseménynek lehet részese a két banda jóvoltából.

Kapcsolódó Cikkek