EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Miskolc

Visszatért a Rotor!

December 16-án a Corner Stage-ben lesz egy karácsonyi koncert, ahol talán még a legendás Metálkarácsonyok hangulata is felidéződik. Ezen az estén két zenekar lép föl, egyik a miskolci Rotor, vendége pedig a szintén metálos őskövületnek számító debreceni Diktátor.

A nyolcvanas évek közepétől működő miskolci csapat négy év kihagyás után, idén újra aktivizálódott, és egy új basszusgitárossal, Wágner Gáborral mutatkozott be februárban. Azóta a zenészek néhány új számot is készítettek, ezekből ezen az estén is játszanak majd párat. A történet érdekessége, hogy néhány évvel ezelőtt az éppen nem is működő zenekar a lemezkiadójától felkérést kapott egy válogatáslemez elkészítésére.


Harminc éve a pályán - fotó: Lokál

Harminc éve a pályán – fotó: Lokál

A munkálatok elkezdődtek, a zenekar döntése szerint minden – erre az albumra szánt – régi dalt újra feljátszottak a stúdióban. A felvételek után háromszor is újrakeverték az anyagot, hogy a lehető legtökéletesebb hangzást érjék el. A srácok addig-addig dolgozgattak a stúdióban, amíg annyira fellelkesedtek, hogy néhány új zenei téma kapcsán új dalokat is írtak, és megtörtént az újbóli nekirugaszkodás, így újra életet leheltek a formációba.

Újra életre kelt a Rotor - fotó: Lokál

Újra életre kelt a Rotor – fotó: Lokál

Jelen állás szerint már ott tartanak, hogy jövő év végére egy csak új dalokat tartalmazó CD-jük is megjelenik, addig viszont az a bizonyos válogatásalbum – az első ilyen gyűjtemény a zenekar életében – kerül a piacra 2017 elején, mellé pedig csatolnak egy DVD-t is, amely egy dokumentumfilm keretében mutatja be a zenekar 30 éves pályáját, régi videókkal, fotókkal, klipekkel, koncertfelvétel-részletekkel, interjúkkal. Ennek az anyagnak az előzetes promóciójaként már elkészült egy videoklip a Pokoli éj című ősrégi szerzeményre, amely októberben debütált a videómegosztókon, de már új dalra is hamarosan készül klip, jövő év elején a Húsz év múlva című szerzeményük jön ki megfilmesítve.


Az emlegetett dokumentumfilm készítése Fekete Szilárdot, a zenekar dobosát arra ösztönözte, hogy könyvet írjon a zenekarról. Tőle tudtuk meg azt a kulisszatitkot is, hogy a videók készítésében már a gyerekei is részt vettek, így majdhogynem családi vállalkozásként üzemel a zenekar háttere. Aki szereti a klasszikus metálzenét, az december közepén egy korszakokon átívelő eseménynek lehet részese a két banda jóvoltából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.