EUR: 309,71 Ft
CHF: 267,41 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Egyéb Székesfehérvár

Vörös Zsuzsannát is a legnagyobbak közé választották

Idén Frankfurtban rendezték meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (MÖSZ) , a Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) tisztújító kongresszusát. A november 23. és 27. között megtartott eseményen a UIPM által újonnan alapított Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé öttusázókat választottak.

Az esemény pénteken hivatalos fogadással kezdődött, ahol Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann, valamint a UIPM elnöke, Klaus Schormann, illetve a NOB elnöke, Thomas Bach köszöntötte a megjelenteket. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjainak nevét, akik között országunk két neves olimpiai bajnok öttusázója, Vörös Zsuzsanna és Balczó András is szerepel.

DSC_0825

Most már fehérvári is van a legjobbak között Fotó: www.szekesfehervar.hu

25-én és 26-án a kongresszus programjai között szerepelt a UIPM elnökének és főtitkárának, valamint a bizottsági elnökök beszámolója és a tisztségviselők megválasztása. A Magyar Öttusa Szövetséget Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja, Simóka Beáta, a MÖSZ általános alelnöke és Martinek János MÖSZ-főtitkár képviselte a kongresszuson. – Ezzel a kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is elismerték, akik velem dolgoztak és támogattak ebben a sikersorozatban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy mindezeket elérjem – mondta Vörös Zsuzsanna. A sportolónak Székesfehérvár önkormányzata honlapján gratulált.

Kapcsolódó Cikkek