EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Székesfehérvár

Vörös Zsuzsannát is a legnagyobbak közé választották

Idén Frankfurtban rendezték meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (MÖSZ) , a Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) tisztújító kongresszusát. A november 23. és 27. között megtartott eseményen a UIPM által újonnan alapított Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé öttusázókat választottak.

Az esemény pénteken hivatalos fogadással kezdődött, ahol Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann, valamint a UIPM elnöke, Klaus Schormann, illetve a NOB elnöke, Thomas Bach köszöntötte a megjelenteket. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjainak nevét, akik között országunk két neves olimpiai bajnok öttusázója, Vörös Zsuzsanna és Balczó András is szerepel.


DSC_0825

Most már fehérvári is van a legjobbak között Fotó: www.szekesfehervar.hu

25-én és 26-án a kongresszus programjai között szerepelt a UIPM elnökének és főtitkárának, valamint a bizottsági elnökök beszámolója és a tisztségviselők megválasztása. A Magyar Öttusa Szövetséget Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja, Simóka Beáta, a MÖSZ általános alelnöke és Martinek János MÖSZ-főtitkár képviselte a kongresszuson. – Ezzel a kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is elismerték, akik velem dolgoztak és támogattak ebben a sikersorozatban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy mindezeket elérjem – mondta Vörös Zsuzsanna. A sportolónak Székesfehérvár önkormányzata honlapján gratulált.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.