2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Székesfehérvár

Vörös Zsuzsannát is a legnagyobbak közé választották

Idén Frankfurtban rendezték meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (MÖSZ) , a Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) tisztújító kongresszusát. A november 23. és 27. között megtartott eseményen a UIPM által újonnan alapított Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé öttusázókat választottak.

Az esemény pénteken hivatalos fogadással kezdődött, ahol Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann, valamint a UIPM elnöke, Klaus Schormann, illetve a NOB elnöke, Thomas Bach köszöntötte a megjelenteket. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjainak nevét, akik között országunk két neves olimpiai bajnok öttusázója, Vörös Zsuzsanna és Balczó András is szerepel.


DSC_0825

Most már fehérvári is van a legjobbak között Fotó: www.szekesfehervar.hu

25-én és 26-án a kongresszus programjai között szerepelt a UIPM elnökének és főtitkárának, valamint a bizottsági elnökök beszámolója és a tisztségviselők megválasztása. A Magyar Öttusa Szövetséget Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja, Simóka Beáta, a MÖSZ általános alelnöke és Martinek János MÖSZ-főtitkár képviselte a kongresszuson. – Ezzel a kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is elismerték, akik velem dolgoztak és támogattak ebben a sikersorozatban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy mindezeket elérjem – mondta Vörös Zsuzsanna. A sportolónak Székesfehérvár önkormányzata honlapján gratulált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.