2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Székesfehérvár

Vörös Zsuzsannát is a legnagyobbak közé választották

Idén Frankfurtban rendezték meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (MÖSZ) , a Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) tisztújító kongresszusát. A november 23. és 27. között megtartott eseményen a UIPM által újonnan alapított Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé öttusázókat választottak.

Az esemény pénteken hivatalos fogadással kezdődött, ahol Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann, valamint a UIPM elnöke, Klaus Schormann, illetve a NOB elnöke, Thomas Bach köszöntötte a megjelenteket. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjainak nevét, akik között országunk két neves olimpiai bajnok öttusázója, Vörös Zsuzsanna és Balczó András is szerepel.


DSC_0825

Most már fehérvári is van a legjobbak között Fotó: www.szekesfehervar.hu

25-én és 26-án a kongresszus programjai között szerepelt a UIPM elnökének és főtitkárának, valamint a bizottsági elnökök beszámolója és a tisztségviselők megválasztása. A Magyar Öttusa Szövetséget Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja, Simóka Beáta, a MÖSZ általános alelnöke és Martinek János MÖSZ-főtitkár képviselte a kongresszuson. – Ezzel a kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is elismerték, akik velem dolgoztak és támogattak ebben a sikersorozatban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy mindezeket elérjem – mondta Vörös Zsuzsanna. A sportolónak Székesfehérvár önkormányzata honlapján gratulált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.