EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,01 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Székesfehérvár

Vörös Zsuzsannát is a legnagyobbak közé választották

Idén Frankfurtban rendezték meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (MÖSZ) , a Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) tisztújító kongresszusát. A november 23. és 27. között megtartott eseményen a UIPM által újonnan alapított Hall of Fame (Hírességek csarnoka) tagjai közé öttusázókat választottak.

Az esemény pénteken hivatalos fogadással kezdődött, ahol Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann, valamint a UIPM elnöke, Klaus Schormann, illetve a NOB elnöke, Thomas Bach köszöntötte a megjelenteket. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjainak nevét, akik között országunk két neves olimpiai bajnok öttusázója, Vörös Zsuzsanna és Balczó András is szerepel.

DSC_0825

Most már fehérvári is van a legjobbak között Fotó: www.szekesfehervar.hu

25-én és 26-án a kongresszus programjai között szerepelt a UIPM elnökének és főtitkárának, valamint a bizottsági elnökök beszámolója és a tisztségviselők megválasztása. A Magyar Öttusa Szövetséget Bretz Gyula, a UIPM tiszteletbeli tagja, Simóka Beáta, a MÖSZ általános alelnöke és Martinek János MÖSZ-főtitkár képviselte a kongresszuson. – Ezzel a kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is elismerték, akik velem dolgoztak és támogattak ebben a sikersorozatban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy mindezeket elérjem – mondta Vörös Zsuzsanna. A sportolónak Székesfehérvár önkormányzata honlapján gratulált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.