2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Kecskemét

Zavartalan a termelés

Sztrájk volt a Mercedes kecskeméti gyárában, miután a helyi Vasas-alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy november 24-én 0.30 órától kétórás munkabeszüntetéssel adnak nyomatékot követelésüknek. Az alábbiakban a Mercedes-Benz gyár hivatalos közleményét közöljük az ügyről.

„November 24-én hajnalban a kecskeméti Mercedes-Benz gyár néhány munkatársa munkabeszüntetést tartott. A munkabeszüntetésben részt vevő munkatársak az üzemi étkezdében gyűltek össze.


A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége már megegyezett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) egy többlépcsős, két évre szóló, a korábbiakat jóval meghaladó bérfejlesztésről. Ezt a megállapodást a Vasas Szakszervezet nem írta alá. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége kész a Vasas Szakszervezettel további megbeszéléseket folytatni.KE_Mercedes sztrájkhelyzet

A megértésüket kérjük, de a megbeszélések tartalmáról nem áll módunkban bővebb információt adni. A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a tervek szerint zajlik a termelés.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.