EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Kecskemét

Zavartalan a termelés

Sztrájk volt a Mercedes kecskeméti gyárában, miután a helyi Vasas-alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy november 24-én 0.30 órától kétórás munkabeszüntetéssel adnak nyomatékot követelésüknek. Az alábbiakban a Mercedes-Benz gyár hivatalos közleményét közöljük az ügyről.

„November 24-én hajnalban a kecskeméti Mercedes-Benz gyár néhány munkatársa munkabeszüntetést tartott. A munkabeszüntetésben részt vevő munkatársak az üzemi étkezdében gyűltek össze.


A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége már megegyezett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) egy többlépcsős, két évre szóló, a korábbiakat jóval meghaladó bérfejlesztésről. Ezt a megállapodást a Vasas Szakszervezet nem írta alá. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége kész a Vasas Szakszervezettel további megbeszéléseket folytatni.KE_Mercedes sztrájkhelyzet

A megértésüket kérjük, de a megbeszélések tartalmáról nem áll módunkban bővebb információt adni. A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a tervek szerint zajlik a termelés.”

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.