EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Egyéb Kecskemét

Zavartalan a termelés

Sztrájk volt a Mercedes kecskeméti gyárában, miután a helyi Vasas-alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy november 24-én 0.30 órától kétórás munkabeszüntetéssel adnak nyomatékot követelésüknek. Az alábbiakban a Mercedes-Benz gyár hivatalos közleményét közöljük az ügyről.

„November 24-én hajnalban a kecskeméti Mercedes-Benz gyár néhány munkatársa munkabeszüntetést tartott. A munkabeszüntetésben részt vevő munkatársak az üzemi étkezdében gyűltek össze.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége már megegyezett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) egy többlépcsős, két évre szóló, a korábbiakat jóval meghaladó bérfejlesztésről. Ezt a megállapodást a Vasas Szakszervezet nem írta alá. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége kész a Vasas Szakszervezettel további megbeszéléseket folytatni.KE_Mercedes sztrájkhelyzet

A megértésüket kérjük, de a megbeszélések tartalmáról nem áll módunkban bővebb információt adni. A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a tervek szerint zajlik a termelés.”

Kapcsolódó Cikkek