EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb Érd

Zene, ének és játékok a könyvtárban babákkal és mamákkal

Minden hónap utolsó péntekén baba-mama klubnak ad helyet a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A klubot egy többgyermekes zenetanár anyuka, Tóth Andorné Tímea vezeti.

Az egyes foglalkozásokon a zene, az éneklés és az ölbeli játékok kapnak főszerepet, meg persze az apróságok. Korhatár nincs, néhány hónapostól pár éves korig hozzák csemetéiket az anyukák, nagymamák, sőt több esetben apukák is.

Mivel az egészen kicsiknél még a járás is gondot okoz, velük inkább ölbeli játékokat játszanak, a nagyobbak azonban már mozgással együtt énekelnek, zenélnek – ugyanis arra is lehetőség van, hogy akár „kézzel foghatóan” megismerkedjenek valódi hangszerekkel. Ezért aztán a klubot vezető anyuka gitárt, hegedűt hoz magával, azon kíséri a dalokat, míg a gyermekek csörgőkkel „zenélhetnek”.

Ráadásként a program hónapról hónapra más, a szülőknek szóló gyermeknevelési, háztartásvezetési, életmódbeli témával valódi klubbá válik. Mindez a gyermekeknek élményt ad, a szülőknek pedig alkalmat a másokkal való találkozásra, arról nem is szólva, hogy a könyvtárnak minden alkalom új olvasókat hoz.

Kapcsolódó Cikkek