EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Érd

Zene, ének és játékok a könyvtárban babákkal és mamákkal

Minden hónap utolsó péntekén baba-mama klubnak ad helyet a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A klubot egy többgyermekes zenetanár anyuka, Tóth Andorné Tímea vezeti.

Az egyes foglalkozásokon a zene, az éneklés és az ölbeli játékok kapnak főszerepet, meg persze az apróságok. Korhatár nincs, néhány hónapostól pár éves korig hozzák csemetéiket az anyukák, nagymamák, sőt több esetben apukák is.


Mivel az egészen kicsiknél még a járás is gondot okoz, velük inkább ölbeli játékokat játszanak, a nagyobbak azonban már mozgással együtt énekelnek, zenélnek – ugyanis arra is lehetőség van, hogy akár „kézzel foghatóan” megismerkedjenek valódi hangszerekkel. Ezért aztán a klubot vezető anyuka gitárt, hegedűt hoz magával, azon kíséri a dalokat, míg a gyermekek csörgőkkel „zenélhetnek”.

Ráadásként a program hónapról hónapra más, a szülőknek szóló gyermeknevelési, háztartásvezetési, életmódbeli témával valódi klubbá válik. Mindez a gyermekeknek élményt ad, a szülőknek pedig alkalmat a másokkal való találkozásra, arról nem is szólva, hogy a könyvtárnak minden alkalom új olvasókat hoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.