2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Érd

Zene, ének és játékok a könyvtárban babákkal és mamákkal

Minden hónap utolsó péntekén baba-mama klubnak ad helyet a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A klubot egy többgyermekes zenetanár anyuka, Tóth Andorné Tímea vezeti.

Az egyes foglalkozásokon a zene, az éneklés és az ölbeli játékok kapnak főszerepet, meg persze az apróságok. Korhatár nincs, néhány hónapostól pár éves korig hozzák csemetéiket az anyukák, nagymamák, sőt több esetben apukák is.


Mivel az egészen kicsiknél még a járás is gondot okoz, velük inkább ölbeli játékokat játszanak, a nagyobbak azonban már mozgással együtt énekelnek, zenélnek – ugyanis arra is lehetőség van, hogy akár „kézzel foghatóan” megismerkedjenek valódi hangszerekkel. Ezért aztán a klubot vezető anyuka gitárt, hegedűt hoz magával, azon kíséri a dalokat, míg a gyermekek csörgőkkel „zenélhetnek”.

Ráadásként a program hónapról hónapra más, a szülőknek szóló gyermeknevelési, háztartásvezetési, életmódbeli témával valódi klubbá válik. Mindez a gyermekeknek élményt ad, a szülőknek pedig alkalmat a másokkal való találkozásra, arról nem is szólva, hogy a könyvtárnak minden alkalom új olvasókat hoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.