2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXII.kerület

Zenés vasárnapi ötórai tea

Az év vége előtt új sorozatot kezdtek a Vojnovich–Huszár Villában. A vasárnapi zenés teadélután ötlete a Budafokon élő Hegedűs Katalin fejében született meg. A programban klasszikus zenét, ötórai teát, házi aprósüteményeket szolgálnak fel a közönségnek.

– Régóta mondják a barátaink és a zeneszerető ismerősök, hogy jó lenne, ha a nagy esti koncertek mellett néha egy-egy hétvégi délutánon is lehetne egy kis élő zenét hallgatni valahol. Itt lakunk, és a kerületben van is erre alkalmas hely. Rendszeresen járunk ide muzsikálni, és itt vasárnap délután családias környezetben, otthon érezhetik magukat a vendégek – mesélte Hegedűs Katalin, aki természetesen maga is zongorázott az első vasárnap délutáni koncerten, amelyre a várakozásoknak megfelelően főleg nyugdíjasok és kisgyermekes családok érkeztek, hiszen nekik is igényük van a szép zenére, és számukra nagy könnyebbség, hogy nem késő este érnek haza.


VHV Délutáni22

Hegedűs Katalin és Bokor Jutta

– Nagy sikerként éltük meg az első ilyen koncertet. Nagyon élveztük a muzsikálást, és úgy tűnt, hogy a közönségnek sem a legifjabb, sem a legidősebb tagjai nem unatkoztak. Szinte mindenki megkérdezte, mikor lesz a következő, mi pedig megígértük, hogy januárban folytatjuk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.