EUR: 303,45 Ft
CHF: 268,96 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Belföld

A Tények megtalálta a földmutyi strómanjait

Hatalmas a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, miután kiderült, hogy Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerzett több százmillió forint értékű földet – számolt be riportjában a TV2 Tények című hírműsora.

Ahogy azt az Origo korábban már megírta, az ügyben a családján keresztül érintett Hadházy Ákos az LMP társelnöke, egyben antikorrupciós szóvivője.

A megszólalt gazdák szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. Azt állítják, hogy közülük az egyik egy 21 éves decsi fiatalember, Konyecsni István, aki a Szekszárd Zrt.-nél dolgozik traktorosként, és több százmillió forint értékben licitált földekre. Ő a Tényeknek azt mondta, soha nem licitált semmire. Egy másik, bátaszéki fiatalember papíron félmilliárd forint értékben vásárolt földeket.

A felháborodott gazdák szerint az árverések után olyanok jelentek meg, akik korábban soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal. Szerintük nyilvánvaló, hogy a földeket strómanok vásárolták fel, mint például a két, vagyonnal aligha rendelkező fiatalember. A Tényeknek egyértelműen azt mondták, hogy Twickel György és holdudvara állhat a földszerzések mögött. A báró neve mellett pedig előkerül Hadházy Árpád neve is, aki az LMP antikorrupciós szóvivőjének, Hadházy Ákosnak az édesapja. Ő a megyei agrárkamara elnöke, és egyúttal báró Twickel György üzlettársa is.

A Tények megkereste Hadházy Ákost, aki azonban érdemben nem válaszolt a kérdésekre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  Lassan már nem telik el nap, hogy ne jöjjön szembe velünk hírportálokon vagy közösségi oldalakon egy-egy olyan hír, amely az állatkínzással foglalkozna.

 • Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester.

 • A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

 • Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  A Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, a nagyobbik kormánypárt 2010-es kampányát vizsgáló bizottság felállításának ötlete kétségbeesett próbálkozás az MSZP és a Jobbik részéről – közölte a Fidesz parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.