EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Autókat és kirakatokat törtek össze tüntetők Washingtonban – Videó!

Autókat és kirakatokat törtek össze a Donald Trump amerikai elnöki beiktatása ellen tiltakozó tüntetők pénteken Washingtonban, miközben a Capitoliumnál tartandó ünnepségre egymás után érkeztek a vendégek.

Washington belvárosában a Donald Trump ellen tüntetők betörték a Bank of America egyik irodájának ablakait, megtámadtak egy McDonald’s gyorséttermet és összetörtek a környéken parkoló autókat is. A rendőrség szétoszlatta a protestálókat. Csütörtökön este New York mllett, és Washingtonban is volt egy kisebb, de azonnal feloszlatott tüntetés, amelyen a protestálók elégettek egy Trump-sapkát.


Lapjelentések szerint tüntetésre készülnek a Fekete Életek Számítanak (Black Lives Matter) nevű mozgalom tagjai és feminista csoportok is. Ugyanakkor – szintén Washington belvárosában – Trumpot támogató motorosok is gyülekeznek, “Amerika hallja meg a hangunkat, zúgjunk Trumpért!” feliratú táblákkal.

A Pennsylvania sugárúton felállított tribünök már megteltek vendégekkel, s Barack Obama távozó és Donald Trump leendő elnök már a Caitolium épületében tartózkodik. Barack Obamát – a Fehér Házból történt távozása előtt – munkatársai két amerikai zászlóval ajándékozták meg: azzal a két zászlóval, amely beiktatása és pénteki távozása napján lobogott a Fehér Háznál. A zászló ajándékozása Ronald Reagan elnöksége óta hagyomány az Egyesült Államokban.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek