EUR: 303,63 Ft
CHF: 267,18 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Állati szex! Ilyen aktust még tuti nem látott – Videó!

Egy fiatal vörös pofájú makákó próbált meg aktust létesíteni egy szarvastehénnel Japánban. A fajok közti szexuális aktus ritka jelenségéről a Primates című szaklapban számolt be az azt megfigyelő kutatócsoport.

A kedden ismertetett kutatás során kiértékelt, az ország déli részén lévő Jakusima-szigeten készült videofelvételeken látható japán makákó (Macaca fuscata) többször is megpróbál meghágni egy nőstény szikaszarvast (Cervus nippon).

A majom a nála nagyobb állat hátához dörzsölte hímtagját, majd behatolás nélkül ejakulált. A többi hím majmot, melyek túl közel kerültek hozzá és a szarvashoz, elkergette. A szikatehén olykor engedte közeledni a makákót, néha azonban lerázta magáról.

Marie Pele strassburgi kutató szerint kétségkívül szexuális viselkedésről van szó, a majom azért választott szokatlan partnert, mert fajtársaitól nem jutott szexhez.

“Ez a fiatal majom nem fért hozzá a csoportjában lévő nőstényekhez, mert idősebb hímek vigyázták őket. Mivel nagyon izgatott volt, a szikaszarvashoz fordult” – mondta Pele.

A szakértők szerint a természetben ritkán megfigyelhető jelenség, hogy az állatok más fajok képviselőjével folytatnak aktust.

Egy 2014-es tanulmány olyan fókák tevékenységével foglalkozott, amelyek pingvinekkel erőszakoskodtak az Antarktiszon. Háziállatoknál vagy fogságban lévő állatoknál is megfigyelték már a fajok közti szexuális aktust.

Kapcsolódó Cikkek

 • Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

 • Földi László: Háború van Európában

  Földi László: Háború van Európában

  Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el – jelentette ki Földi László biztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése – nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.