EUR: 322,82 Ft
CHF: 281,34 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Külföld

Ezt a ruhát választotta az új first lady – Fotó!

Melania Trump, az új first lady egy kevéssé ismert latin-amerikai származású New York-i tervező ruháját választotta az elnöki beiktatással kapcsolatos ünnepségsorozat első rendezvényére.

A first lady Norisol Ferrari térdig érő fekete kabátját vette fel az Arlingtoni Nemzeti Temetőben tett tisztelgő látogatáshoz. Korábban sokan bírálták Trump feleségét azért, mert főleg az európai luxustervezők kollekcióiból válogatta össze ruhatárát.


A média világszerte tárgyalta, hogy Donald Trump politikája elleni tiltakozásul számos világhírű divattervező utasította vissza a felkérést, hogy Melania Trump számára dolgozzon. Ezért aztán különös figyelem kíséri, hogy az elnökfeleség milyen ruhákat választ a beiktatási ünnepségre.

epa05732394 US President-elect Donald J. Trump (L) and incoming First Lady Melania Trump (R) arrive at the 'Make America Great Again Welcome Celebration concert at the Lincoln Memorial in Washington, DC, USA, 19 January 2017. Trump won the 08 November 2016 election to become the next US President. EPA/Chris Kleponis / POOL

Fotó: EPA/Chris Kleponis / POOL

Ferrari egy amerikai divatlapnak nyilatkozva elmondta, nagyon reméli, hogy az ország egy idő után lehiggad, és hozzátette, hogy nem ért egyet azokkal a divattervezőkkel, akik Trump bojkottjára szólítottak fel.


“Mindenféle diszkriminációt teljes mértékben ellenzek. Azt akartam, hogy (Melaniának) saját hangja legyen. Számomra egyedül az számít, hogy bátorítsam a nőket” – jelentette ki a tervező.

Ferrari családja Kolumbiából és Venezuelából származik, de a divattervező már az Egyesült Államokban született. Mint mondta, megtiszteltetés volt számára, hogy Melania Trumpot öltöztesse, aki pénteken az amerikai történelem második külföldről származó first ladyje lesz.

A divattervező büszkén számolt be arról, hogy “független tervező egy női tulajdonban lévő üzletben, és első generációs kisebbségi nő”, azt azonban nem árulta el, hogy kire szavazott az elnökválasztáson.

“A nők általában nem jutnak ilyen lehetőséghez a divatban. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen szép múzsám lett” – fűzte hozzá.

A 46 esztendős egykori modell, Melania Trump csütörtökön viselt öltözéke mindazonáltal erős bírálatok kereszttüzébe került a közösségi médián. Ezzel szemben 35 esztendős mostohalánya, Ivanka Trump zöld kabátját és hozzá illő ruháját széles körben dicsérte az amerikai sajtó. A kollekciót a Venezuelából származó New York-i Carolina Herrera tervezte.

Kapcsolódó Cikkek